Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Insight Dialogue oefendag – thema: verandering doorzien

23/10/2022 @ 10:00 - 16:30

“So it’s right that we ponder continually continual inconstancy ” (Jenta – Therigatha)

 

Deze dag staat in het teken van veranderlijkheid of vergankelijkheid (anicca is het pali woord). Natuurlijk weten we verstandelijk wel dat dingen veranderen, dat wij veranderen en de mensen om ons heen ook veranderen. We weten dat seizoenen veranderen, de zomer maakt plaats voor de herfst, dingen houden op en er verschijnt iets nieuws. De wereld is in een continue flux van verandering. Maar ondanks dat we dat weten, doen we soms alsof dingen hetzelfde blijven en is er weerstand tegen verandering. Hoewel sommige veranderingen feestelijk zijn, roepen veranderingen ook soms weerstand op. Hoe zou het zijn als we verandering met meer gelijkmoedig kunnen ontvangen? Of als weerstand tegen verandering mag veranderen?
Als we vergankelijkheid opnemen in ons begrip van de wereld en van onszelf kan diepe vrijheid ontstaan. Ontdek zelf hoe inzicht in vergankelijkheid je vrij kan maken.

Tijdens deze Insight Dialogue oefendag zullen we verkennen en onderzoeken hoe zicht op verandering en vergankelijkheid in ons doorwerkt. Een van de richtlijnen van Insight Dialogue is: afstemmen op het opkomen, of afstemmen op verandering. Deze meditatie-instructie zal leidend zijn terwijl we ook oefenen met de andere richtlijnen van pauzeren, ontspannen, openen, aandachtig luisteren en onze eigen waarheid spreken. 

Een warm welkom voor iedereen met meditatie-ervaring.

Ervaring met Insight Dialogue is niet nodig. Je bent van harte welkom. 

 

Begeleiders: Riët Aarsse en Sjoerd van der Linden

Tijd: 10.00-16.30 uur.

Kosten: 25 euro, excl dana.

Je kan je hier opgeven.

 

Gegevens

Datum:
23/10/2022
Tijd:
10:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
Amsterdam, 1011 BM
+ Google Maps