Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Insight Dialogue introductiecursus

28/01/2021 @ 19:30 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Insight Dialogue is mediteren in interactie. De oefening bestaat uit zes meditatie-instructies of helpers. Die ondersteunen je om de meditatieve kwaliteiten (kalmte, vreugde, opmerkzaamheid) en de wijsheid van de lessen van de Boeddha naar je alledaagse relationele leven te brengen. Insight Dialogue is een rijke oefening die ons helpt opmerkzaam te zijn in contacten met anderen en een toegangspoort geeft tot inzicht en wijsheid.

Deze cursus wordt gegeven door Arne van Huis en Sjoerd van der Linden. We oefenen in zeven wekelijkse sessies via Zoom. 
Deelnemers aan vorige cursussen vonden online oefenen vaak verrassend en verrijkend: ook via het scherm werd diepe verbondenheid ervaren en dat was heel vreugdevol. Insight Dialogue biedt precies het gereedschap om ‘waarachtig’ contact te maken, met jezelf en met anderen, in levende lijve en online. Door te pauzeren in het moment, door te ontspannen ook als het soms lastig en spannend voelt, door te openen naar wat er is, door af te stemmen op verandering in ieder moment, door diep te luisteren en door het oefenen in waarachtig spreken ontstaat een bijna magische verbinding dwars door het scherm over het web naar een ander die op gelijke wijze aanwezig is.

Het enige wat je nodig hebt is een regelmatige meditatiebeoefening (mindfulness, vipassana) en een computer met een webcam. We oefenen zeven keer elke donderdagavond van 19:30 tot 21:30, in principe online, maar als het virus het toelaat kunnen we ook live bij elkaar komen in Amsterdam.

Wanneer de coronasituatie het toelaat, vinden er sessies live plaats in Amsterdam.

Kosten voor de organisatie: 75 euro

Arne en Sjoerd begeleiden op basis van vrijgevigheid (dana). Je bent van harte uitgenodigd om hun financieel te ondersteunen met een donatie. Daartoe zullen zij een tikkie sturen tijdens de cursus. Lees meer over het principe van dana, de oefening van generositeit

Meer informatie

Aanmelden is niet meer mogelijk, de cursus is begonnen. Meld je aan voor de nieuwbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata.

 

Gegevens

Datum:
28/01/2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Online