Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Insight Dialogue Introductiecursus

24 februari @ 19:30 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Interpersoonlijk contact kan een bron zijn van plezier, maar zeker ook van spanning en stress. Wanneer we in contact treden met anderen, gebeurt er van alles en het gebeurt razendsnel. Overtuigingen over onszelf en de ander komen op, gevoelens, onzekerheid, ongemak of iets anders dat het lastig kan maken om te ontspannen.
Die intensiteit kan erg onprettig zijn. Soms trekken we ons maar liever wat terug of gaan we sociale interacties uit de weg om ons die spanningen te besparen.  Door mindfulness in te brengen echter, kan de ervaring heel anders worden.
Als je mindfulness of vipassana beoefent, dan weet je dat je naar spanning en oorzaken van spanning kunt kijken. Dat oefen je als je in stilte mediteert. Zou het niet mooi zijn om diezelfde helderheid te brengen naar sociale interacties? Om met een kalme, evenwichtige aandacht aanwezig te zijn van moment tot moment en we meer zicht krijgen op de veranderlijkheid van stress en spanning en we er los van kunnen komen en ze de ruimte te krijgen om niet gevoed te worden en te verzachten?

In Insight Dialogue oefenen we precies dat. Insight Dialogue is inzichtmeditatie in interactie met anderen. De kalmte en het inzicht die je in je individuele meditatiepraktijk ontwikkelt, kun je bij Insight Dialogue direct integreren in de interactie met je meditatiepartner. Hierdoor kom je van mens tot mens tot dieper inzicht en verdere bevrijding. Insight Dialogue is een oefening voor de ontwikkeling van wijsheid en mededogen door vipassanameditatie in dialoog (lees hier meer). ID maakt Samen ontwaken een reële mogelijkheid. 

Op 24 februari start een introductiecursus Insight Dialogue bij Amsterdam Inzichtmeditatie. Iedereen met enige ervaring in mindfulness- of vipassanameditatie is van harte welkom. In zeven sessies van 2 uur creëren we een veilige en vriendelijke omgeving. Daarin oefenen we met zes meditatie instructies die meditatie in dialoog ondersteunen. Terwijl we leren om aandachtig te zijn in het contact met de ander, kan een mooie verandering gaan ontstaan in hoe we in het leven met anderen staan. Met Insight Dialogue maken we onze sociale contacten onderdeel van onze weg naar bevrijding, een blije manier van zijn met elkaar! 

Data: 24 februari, 3, 10, 17, 24, 31 maart, 7 april.

Tijd: van 19.30-21.30 uur.

Plaats: Zencentrum, Binnenkant, te Amsterdam.

Begeleiders: Riët Aarsse en Sjoerd van der Linden

Kosten:
De kosten voor de cursus zijn 95,- euro.
Voor dayaka’s/weldoeners zijn de kosten 75,-  euro (dayaka of weldoener ondersteunt AIM middels een maandelijkse gift van 10,- euro)

De kosten dekken de huur etc. De begeleiders begeleiden op basis van dana.

Aanmelden kan je hier doen:

Graag tot 24 februari!

Gegevens

Datum:
24 februari
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
Amsterdam, 1011 BM
+ Google Maps