Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Insight Dialogue Introductiecursus

03/03/2022 @ 19:30 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Insight Dialogue is een vorm van meditatie-in-interactie. Door te mediteren terwijl we in interactie zijn met anderen wordt het makkelijker om opmerkzaam te zijn in het leven van alledag. Met ID cultiveren we meditatieve kwaliteiten, ontwikkelen we meditatie-in-relatie en contempleren we gezamenlijk over onderwerpen uit de lessen van de Boeddha (Dhamma). Deze drie kernelementen vormen samen met zes richtlijnen of  meditatie instructies de inhoud van het programma. De richtlijnen van ID gaan over pauzeren, ontspannen, openen, afstemmen op verandering, aandachtig luisteren en waarachtig spreken.
We ontmoeten elkaar 6 keer in totaal op een maandagavond. De oefening wordt opgebouwd en is vaak verrassend voor mensen die heel makkelijk praten en minder makkelijk luisteren en voor mensen die juist makkelijk luisteren en wat minder makkelijk het woord nemen.
Insight Dialogue is inzichtmeditatie in interactie met anderen. De kalmte en het inzicht die je in je individuele meditatiepraktijk ontwikkelt, kun je bij Insight Dialogue direct integreren in de interactie met je meditatiepartner. Hierdoor kom je van mens tot mens tot dieper inzicht en verdere bevrijding. Insight Dialogue is een oefening voor de ontwikkeling van wijsheid en mededogen. ID maakt Samen ontwaken een reële mogelijkheid. 
Meer informatie over Insight Dialogue kan je je hier vinden. Deze cursus is voor iedereen met enige meditatie-ervaring (bijvoorbeeld mindfulness, inzichtmeditatie of dzochzen of iets anders). Ook als je al ervaring hebt met ID kan deze cursus interessant zijn, omdat de oefening ons steeds opnieuw iets nieuws brengt, mooie contacten geeft en ons nieuwe inzichten geeft.

De data voor de bijeenkomsten zijn: 17 april, 24 april, 8 mei, 22 mei, 5 en 19 juni. 

Tijd: 19.45 uur – 21.45 uur, elke bijeenkomst duurt 2 uur. 

Plaats: Ketelhuisplein 41, 1054 RD Amsterdam  – Hoek Anna Spenglerstraat – (Amsterdam Oud-West, aanbellen bij Spiegelzaal).

Begeleiders: Femke Kok en Riët Aarsse

Kosten:
De kosten voor de cursus zijn 75,-  euro.

De kosten dekken de huur etc. De begeleiders begeleiden op basis van dana.

Aanmelden kan je hier doen:

Na aanmelding en betaling ontvang je een bevestigingsmail.
Dank en tot ziens!

Gegevens

Datum:
03/03/2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
Amsterdam, 1011 BM
+ Google Maps