Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Introductiecursus Inzichtmeditatie Amsterdam-West (6x)

9 september @ 10:00 - 12:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 10:00 on vrijdag, repeating indefinitely

In de Introductiecursus inzichtmeditatie (vipassana) leer je in zes bijeenkomsten de basis van deze meditatie. Centraal staat het ontwikkelen van aandacht (opmerkzaamheid, mindfulness).

We oefenen samen in de verschillende houdingen (zitten, lopen, staan). Er is ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Omdat deze meditatievorm zijn oorsprong heeft in het boeddhisme, lichten we ook een aantal onderwerpen uit deze levensfilosofie kort toe. De laatste (zesde) bijeenkomst brengen we met elkaar in stilte door.

Wanneer
Startdatum is vrijdagochtend 9 september van 10.00-12.00 uur. Hierna: 16 september, 23 september, 30 september, 7 oktober. De stilteochtend is op vrijdag 14 oktober.

Waar
Studio da Vasco, Vasco da Gamastraat 10 (de Baarsjes), Amsterdam

Begeleiders

Do Radius en Patrizia De Chiara

Voor vragen kan je contact opnemen met Do Radius, d.l.radius@gmail.com

Kosten
€ 85,-

Daarnaast is er de mogelijkheid om Dana (een woord in het Pali, de oude taal van de Boeddha en het betekent doneren ogv vrijgevigheid) te geven aan de begeleiders na afloop van de cursus. Dit is een beoefening die onwennig kan aanvoelen, maar leuk is om uit te proberen. Doel van dana is blij worden. En dat is belangrijk voor meditatie omdat als we blij zijn, we veel makkelijker kalmte en tevredenheid in onszelf kunnen ervaren. Meer info over dana vind je hier.

AANMELDEN:

Gegevens

Datum:
9 september
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Studio da Vasco
Vasco da Gamastraat 10
Amsterdam, 1057 VN
+ Google Maps