Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meditatiedag met Joost van den Heuvel Rijnders

13/10/2019 @ 10:00 - 17:00

Joost van den Heuvel Rijnders, gastleraar

Vaak associëren we het meditatiepad met een individueel pad. We zitten immers met gesloten ogen, in stilte en met de aandacht naar onszelf gekeerd. Maar meditatie gaat ook over verbinding maken met de buitenwereld. Over betrokken zijn bij het leven om ons heen.

Het pad van de Boeddha gaat onder andere over het voeden van heilzame kwaliteiten van onze geest en ons hart – voor het welzijn van alle levende wezens. Dat zou zelfs de intentie kunnen zijn van waaruit we mediteren en van waaruit we ons leven richting kunnen geven. Als we proberen te leven in aandacht, wijsheid en compassie, nemen we verantwoordelijkheid voor onze eigen geest. En daarmee zorgen we ook indirect voor het universum.

Tijdens deze dag verkennen we het thema ‘Meditatie doe je niet alleen voor jezelf’ door geleide meditaties en stiltemeditaties, uitwisseling en een lezing.

Dana

De begeleiding van deze dag is op basis van dana. Dana is onze oefening van generositeit voor het levensonderhoud van Joost, zodat hij zich kan blijven inzetten in het doorgeven van de dhamma (de leer van de Boeddha) en het bieden van meditatiebegeleiding. We hebben geen pinapparaat dus als je dana wilt beoefenen, neem dan alsjeblieft contant geld mee.

Praktisch
Deze meditatiedag vindt plaats in het Zencentrum in Amsterdam, Binnenkant 39, 1011 BM.

De kosten zijn € 25,00 (excl. dana). Voor de lunch zelf iets te eten meenemen.

Je bent welkom vanaf 9.30 uur voor koffie of thee. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Aanmelden

Gegevens

Datum:
13/10/2019
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
Amsterdam, 1011 BM
+ Google Maps