Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maandelijkse zondagmiddagmeditatie in Oud West

06/03/2022 @ 15:00 - 17:00

MEDITEREN OP GEVOELSTOON – o.b.v. Riët Aarsse
Vanaf 14.30 uur is de inloop en kan je bijpraten bij een kopje thee. Vanaf 15.00 uur gaan we mediteren. We zullen stilstaan bij wat er gebeurt in ons en we kunnen kijken hoe de situatie in Oekraïne en Rusland wellicht invloed heeft. De meditatie zal als onderwerp dit onderzoek hebben en onderzoeken welke gevoelskwaliteiten waargenomen kunnen worden. Dit is behulpzaam omdat dit soort aandacht onze geest kan kalmeren en ons met wijze aandacht in het hier en nu kan brengen.
De gevoelstoon is dat wat we kunnen ‘proeven aan de ervaring” . Wat is de smaak? Voelt het prettig aan, onprettig of neutraal? Het lijkt eenvoudig maar het vraagt van vriendelijke toewijding om hier opmerkzaam van te zijn. Met het steeds opnieuw proeven van de affectieve toon van het moment, ontstaat vreugde en kalmte (ook als we gewaar zijn van onprettige gevoelstonen). Daarin kan de ruimte ontstaan om vriendelijk te ontwaken aan dit moment en verdiept inzicht zich. Een mooie oefening die ook in het dagelijks leven een grote steun kan zijn.
Programma: welkom en begeleide meditatie, toelichting vanuit vroeg boeddhistische teksten over gevoelstoon (vedana), begeleide meditatie en uitwisseling.

Wees van harte welkom. Enige meditatie-ervaring is gewenst, dat kan vipassana/inzichtmeditatie zijn, mindfulness, of andere vormen van stilte meditatie. Van 15.00-17.00 uur. S.v.p eerder komen, dan kan je thee drinken en alvast je kussen/stoel kiezen.

Iedere eerste zondag van de maand is er de mogelijkheid om samen te mediteren onder begeleiding van wisselende begeleiders. Iedere middag heeft een ander thema. We mediteren samen, er is een korte inleiding over het onderwerp en er is ruimte voor uitwisseling. Wees welkom.

Waar?
De maandelijkse zondagmiddag mediatie is op het WG-Terrein, Amsterdam Oud-West, Ketelhuisplein 41, 1054 RD Amsterdam  – Hoek Anna Spenglerstraat – (Aanbellen bij grote zaal).

Kosten: 5 euro. Na afloop is er mogelijkheid voor het beoefenen van dana.

Dayaka’s of weldoeners: Geen kosten en geen aanmelding nodig, je kan gewoon komen.

Aanmelden: Je kan je aanmelden met onderstaand formulier. Dat vinden we fijn. Maar je kan ook gewoon komen. tot zondag! 

Gegevens

Datum:
06/03/2022
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Peter Stravers

Locatie

WG-terrein
Ketelhuisplein 41
Amsterdam, 1054 RD
+ Google Maps