Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maandelijkse zondagmiddagmeditatie WG-terrein

03/04/2022 @ 15:00 - 17:00

Iedere eerste zondag van de maand is er de mogelijkheid om samen te mediteren onder begeleiding van ervaren begeleiders. Iedere middag heeft een ander thema. We mediteren samen, er is een korte inleiding over het onderwerp en er is ruimte voor uitwisseling. Wees welkom.

3 april zondag zal worden begeleid door Riët Aarsse.

Thema van de bijeenkomst is: ‘gewaar zijn’ van het rijzen en dalen van de buikwand als anker voor onze geest. De aandacht heeft vaak zijn eigen plannen.  Soms worden we wakker uit een droom van veel denken of reactiviteit en dat voelt soms als een nachtmerrie. Een anker helpt ons niet alleen om de aandacht iets anders te geven, maar omdat het het lichaam betreft maken we meer contact met onszelf.
Deze meditatie volgt de methode van Mahasi Sayadaw. Mahasi was een meditatiemaster uit Birma. Hij ontwikkelde zijn methode op basis oude teksten om ze toegankelijk te maken voor iedereen. Deze methode is voor velen die begonnen met mediteren voordat mindfulness doorbrak de basis van hun vipassana (inzichtmeditatie) beoefening. Overigens, mindfulness en de Mahasi methode gaan beide over het ontwikkelen van opmerkzaamheid en zijn beide gebaseerd op een oude tekst uit de boeddhistische bronnen. Wees welkom!

Waar?
De maandelijkse zondagmiddag meditatie is op het WG-Terrein, Amsterdam Oud-West, Ketelhuisplein 41, 1054 RD Amsterdam  – Hoek Anna Spenglerstraat – (Aanbellen bij grote zaal).

Kosten: 5 euro. Na afloop is er mogelijkheid voor het beoefenen van dana.

Dayaka’s of weldoeners: Geen kosten en geen aanmelding nodig, je kan gewoon komen.

Aanmelden:

Gegevens

Datum:
03/04/2022
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Peter Stravers

Locatie

WG-terrein
Ketelhuisplein 41
Amsterdam, 1054 RD
+ Google Maps