Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Medevreugde – levensvreugde – verdiepingscursus

5 mei @ 15:00 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Medevreugde is een van de hartskwaliteiten (mudita).

De Birmese meditatiemaster Sayadaw U Pandita noemde o.a. de beoefening van de hartskwaliteiten heel mooi als ‘beautifying the mind’. Het oefenen van vriendelijkheid en vreugde is een krachtige methode die allerlei vormen van stress en ongemak te lijf gaat. Een van de redenen van stress en ongemak is dat onze geest automatisch onszelf vergelijkt met anderen. Niets menselijker dan dat, maar ook een bron van onrust. Als anderen iets hebben wat we zelf willen hebben dan kan er jaloezie ontstaan of frustratie, terwijl we toch heel weldenkende wezens zijn. De Rollingstones zongen over dit menselijke fenomeen: ‘I can’t get no satisfaction’. Gelukkig kunnen we door het trainen en cultiveren van de hartskwaliteiten we hier verandering in brengen. En het maakt de omgang met jezelf en het samenleven met anderen een stuk soepeler. Hoe kunnen we (mede-)vreugde ontwikkelen? Hoe ontwikkelen we een andere houding? Dat onderzoeken we in deze cursus. We trainen de  ‘heart mind’  en stellen ons open voor vreugde die al in ons aanwezig is, onafhankelijk van omstandigheden.

Je ontvangt achtergrondinformatie, geleide meditatie, er is gelegenheid tot uitwisseling en gezamenlijke verdieping en thuisoefening.

Drie bijeenkomsten van 2 uur op vrijdagmiddag 21, 28 april en 5 mei, van 15.00-17.00 uur in Amsterdam. Adres: Kerkstraat 441 (Tai Chi centrum, vlakbij de Magere Brug over de Amstel). We kijken er naar uit om in de meditatiezaal met elkaar te zijn, maar als het lastig voor je is om live aanwezig te zijn, is het zeker mogelijk om via zoom deel te nemen.

Op zondagmiddag 7 mei is een open meditatiebijeenkomst (eveneens van 15.00-17.00 uur) rond het thema Vreugde. Dit is voor iedereen open, en vooral voor deelnemers aan de cursus van toegevoegde waarde.

Begeleiders: Riët Aarsse & Chris Grijns

Kosten: 40 euro, dit betreft bijdrage aan de huur van de zaal en administratiekosten. Hierin zijn niet de bijdragen voor de begeleiders opgenomen, zij bieden dit aan op donatie (dana-)basis.

AANMELDEN:


Dank je wel! Na aanmelding ontvang je automatisch een bericht. En een week voorafgaand aan de cursus ontvang je praktische informatie en de zoomlink.

Gegevens

Datum:
5 mei
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl