Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meditatiedag met Bart van Melik

22/12/2019 @ 10:00 - 17:00

Samen ontwaken: vrijgevigheid in dialoog

Een van de grootste geschenken die we kunnen geven is vriendelijke aandacht. Zowel aan anderen als aan onszelf. Het mooie is dat we deze vriendelijke aandacht kunnen trainen. Insight Dialogue is een relationele meditatie-oefening die ons hierbij kan helpen.

Deze dag staat in het teken van de les van de Boeddha over vrijgevigheid. Wat betekent vrijgevigheid? Hoe voelt het om los te laten met een open hart? En wanneer is het moeilijk om te geven of te delen?

Naast periodes van meditatie-in-dialoog (Insight Dialogue) is er ruimte voor individuele zitmeditatie en mindful bewegen. Iedereen is welkom.

Aanmelden

Dana

De begeleiding van deze dag is op basis van dana. Dana is onze oefening van generositeit voor het levensonderhoud van Bart, zodat hij zich kan blijven inzetten in het doorgeven van de dhamma (de leer van de Boeddha) en het bieden van meditatiebegeleiding. We hebben geen pinapparaat dus neem alsjeblieft contant geld mee.

Praktische informatie

Deze meditatiedag vindt plaats in het Zen Centrum Amsterdam, Binnenkant 39, 1011 BM Amsterdam.

De kosten zijn € 25,00 (excl. dana). Voor de lunch zelf iets te eten meenemen.

Je bent welkom vanaf 9.40 uur voor koffie of thee. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Over Bart

Sinds 2009 onderwijst Bart van Melik meditatie met speciale aandacht voor diverse gemeenschappen. Bart woont in New York en brengt daar de beoefening naar onder andere gedetineerde jongeren, oorlogsveteranen en scholieren op openbare scholen. Bart is leraar Insight Dialogue en leraar inzichtmeditatie, opgeleid aan de IMS/Spirit Rock Teacher Training. Bart is een van de gastdocent bij Amsterdam Inzichtmeditatie.
Website Bart van Melik (in het Engels)

Gegevens

Datum:
22/12/2019
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
Amsterdam, 1011 BM
+ Google Maps