Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Meditatiedag met Bay Hagebeek

17 november @ 10:00 - 17:00

Hoe ga je om met jezelf en je meditatiebeoefening als je je niet mainstream voelt? En hoe kun je – al dan niet als lid van de LHBTQIA+ community – binnen het boeddhisme je eigenheid verder ontdekken en ontwikkelen?

Bay, in een interview op Bodhitv.nl: “Het begrip ‘verlichting’ vind ik belangrijk, ik vertaal het als ‘vrijheid’. Ik zeg ook wel dat verlichting aan gender voorbijgaat en dat de ‘Boeddha’ die de verlichting bereikte, hoewel de historische figuur een man was, dus ook genderoverstijgend was, eigenlijk ook non-binair. Het werd de levenstaak van de persoon Boeddha om anderen duidelijk te maken dat iedereen vrijheid kan ervaren en daar horen geen hokjes bij.”

Tijdens de meditatiedag op zondag 17 november begeleidt Bay Hagebeek ons in het verkennen van deze onderwerpen op het snijvlak van identiteit en niet-zelf, door geleide meditaties, stiltemeditaties, uitwisseling en een lezing. Ook wanneer je je niet identificeert als lid van de LHBTQIA+ community ben je van harte welkom op deze dag.

Aanmelden

Dana

De begeleiding van deze dag is op basis van dana. Dana is onze oefening van generositeit voor het levensonderhoud van Bay, zodat Bay zich kan blijven inzetten in het doorgeven van de dhamma (de leer van de Boeddha) en het bieden van meditatiebegeleiding. We hebben geen pinapparaat dus als je dana wilt beoefenen, neem dan alsjeblieft contant geld mee.

Praktische informatie

Deze meditatiedag vindt plaats in het Zencentrum in Amsterdam, Binnenkant 39, 1011 BM.

De kosten zijn € 25,00 (excl. dana). Voor de lunch zelf iets te eten meenemen.

Je bent welkom vanaf 9.30 uur voor koffie of thee. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Over Bay

Bay heeft de Insight Revolution Sangha in Nijmegen opgezet. Die sangha is het gevolg van ontwikkelingen in de Against the Stream-sangha en de voormalige Dharma punx-community.

Lees meer over Bay en genderneutraal boeddhisme in dit interview op Bodhitv.nl.

Gegevens

Datum:
17 november
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
Amsterdam,
+ Google Maps