Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ONLINE Tonglen – meditatie

13/07/2021 @ 20:00 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Tonglen, een Tibetaans boeddhistisch vorm van liefdevolle vriendelijkheidsmeditatie, gaat in tegen onze intuïtie om onze negatieve emoties weg te stoppen. Het laat ons ontdekken dat we niet hoeven vast te zitten in dingen maar dat we vloeibare veranderlijke wezens zijn. Het laat ons zien dat we groter zijn dan we denken en dat we ruimte vrij kunnen maken voor de aanwezigheid van onze eigen emoties en die van anderen.

Het nodigt je uit datgene wat je het meest dwarszit in te ademen waardoor je een nieuwe openheid en compassie voor jezelf en anderen ontwikkelt. Dan adem je naar de plaats van pijn of ongemak het tegenovergestelde uit, zoals sympathie, ontspanning, ruimtelijkheid.

Zo cultiveer je vriendelijkheid naar jezelf en anderen met als resultaat dat fixatie op en gehechtheid aan het ego oplost, waardoor je meer ontspanning en geluksgevoelens ervaart.

Begeleiding: Riëtte van de Plas

Elke 2 weken op dinsdagavond. Je kan de hele serie meedoen, je bent ook welkom om een paar keer mee te doen. Geen kosten, wel een uitnodiging om een donatie aan de begeleider te geven.

Aanmelden kan door op DEZE LINK te klikken, Op de dag van de meditatie ontvang je een email met de link naar de zoomroom.

 

 

Gegevens

Datum:
13/07/2021
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl