Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sangha – kleurrijk – all inclusive

06/11/2021 @ 14:30 - 17:00

Ooit dat gevoel gehad dat de meditatiegroepen wel heel wit zijn en dat je je wat verloren voelt? Omdat je achtergrond niet-nederlands is, omdat je een of meer andere niet-witte, culturen in je mee draagt?

In Amsterdam willen we een keer samenkomen met mediterenden die meer met zich meebrengen dan dat ze hier wonen, een andere culture achtergrond, een migratieverleden zelf of in de familie, een kleurrijkheid van zichzelf of vanuit de familie.

Waarom? Om samen te mediteren rond het thema en om samen te exploreren of we een (open) groep willen vormen waarin we ons thuis voelen, herkend en erkend zijn. Om te delen, wellicht via Insight Dialogue, aan de hand van thema’s die gaan over onze culturele achtergrond in een Nederlandse cultuur en de verbinding maken met onze voorouders en daarmee met onszelf en elkaar.

Deze bijeenkomst wordt geïnitieerd door Joyce Cordus en Riët Aarsse. Beiden zijn onderdeel van wat we een indo-sangha noemen. Joyce met een Indische, Afrikaanse achtergrond, Riët met een Indische gemixte achtergrond. De grote bijzonderheid om samen te zijn vanwege deze overeenkomst hebben ze allebei als enorm waardevol ervaren voor de ontwikkeling van inzichten. En wetend dat er velen zijn die op de een of andere manier niet-alleen-maar wit zijn en niet-alleen maar een nederlands culturele achtergrond hebben, willen ze hier graag verder mee en de gelegenheid bieden om samen te komen, uit te wisselen, te delen en te verdiepen.

Inspiraties van waaruit we putten zijn ondermeer: You Belong van Sebene Selassie, My Grandmother’s Hands van Resmaa Menakem.

Dus: 16 okt, 14.30 uur -17.00 uur. Hapjes en drankjes aanwezig.
We horen graag of je er bij bent. Laat het svp even weten door DIT FORMULIER in te vullen.

NB: Toegang is vrij! Welkom!

NB (deze bijeenkomst was op 16 okt maar is verplaatst naar vandaag vanwege omstandigheden).

Gegevens

Datum:
06/11/2021
Tijd:
14:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Kerkstraat 441 (School of T’ai Chi Chuan)
Amsterdam, 1017 HZ Nederland + Google Maps