Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stadsretraite – Aanmelden niet meer mogelijk

27/12/2021 @ 09:30 - 29/12/2021 @ 16:30

Cultiveren van innerlijke stilte, reflectie op het afgelopen jaar en ruimte maken voor wat er komen gaat. Deze stadsretraite laat ons 3 dagen van 9.30-16.30 uur in de stilte van relatieve afzondering in de stad mediteren. De dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn mooi voor reflectie, schoonmaken en te openen met hernieuwde intenties en energie.
In deze stadsretraite zullen we met een groep van maximaal 15 mensen overdag de stilte in gaan met begeleide meditatie. Elke dag wordt loop en zitmeditatie steeds afgewisseld, er zullen korte dhammalezingen zijn, er is aandachtig bewegen en vormen van uitwisseling.

In een stadsretraite komen we overdag samen. Wat je tussendoor ook doet, de volgende dag pakken we de draad van de formele oefening weer op. Op die manier ontstaat een meditatie-oefening die we meenemen naar de thuissituatie en van de thuissituatie weer naar het meditatiecentrum. We vragen je zorgvuldig om te gaan met eventuele extra activiteiten zodat er mentale ruimte is om zoveel mogelijk mindfull te zijn tijdens de dagelijkse activiteiten.  Zo krijg je de mogelijkheid om zowel de formele meditatie te beoefenen als de houding van opmerkzaamheid en vriendelijkheid te integreren in je dagelijks leven. De ervaring is dat stilte doorwerkt en je daardoor een rijke ervaring kan hebben van verdieping en bevrijding. Deelname is mogelijk als je bekend bent met inzichtmeditatie of mindfulness.

Meenemen: warme sjaal, dikke sokken of  sloffen, lunchpakket. In het Tai Chi centrum zijn kussens, maar als je liever op je eigen spullen mediteert, kan je dat gerust meenemen en laten liggen gedurende deze retraite.

Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Kosten: 65 euro exclusief donatie aan de begeleiders/dana / Voor dayaka’s zijn de kosten 50 euro exclusief dana.

Begeleiders: Ria Kea

 

Gegevens

Begin:
27/12/2021 @ 09:30
Einde:
29/12/2021 @ 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Kerkstraat 441 (School of T’ai Chi Chuan)
Amsterdam, 1017 HZ Nederland + Google Maps