Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tonglen cursus (3x)

28/09/2021 @ 20:00 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Tonglen, een Tibetaans boeddhistisch vorm van liefdevolle vriendelijkheidsmeditatie, gaat in tegen onze intuïtie om onze negatieve emoties weg te stoppen. Het laat ons ontdekken dat we niet hoeven vast te zitten in dingen maar dat we vloeibare veranderlijke wezens zijn. Het laat ons zien dat we groter zijn dan we vaak denken en dat we ruimte vrij kunnen maken voor de aanwezigheid van onze eigen emoties en die van anderen.

Het nodigt je uit datgene wat je het meest dwarszit in te ademen waardoor je een nieuwe openheid en compassie voor jezelf en anderen ontwikkelt. Dan adem je naar de plaats van pijn of ongemak het tegenovergestelde uit, zoals sympathie, ontspanning, ruimtelijkheid.

Zo cultiveer je vriendelijkheid naar jezelf en anderen met als resultaat dat fixatie op en gehechtheid aan het ego oplost, waardoor je meer ontspanning en geluksgevoelens ervaart.

In deze cursus wordt de oefening van Tonglen uitgelegd en opgebouwd. We oefenen Tonglen, wisselen uit hoe de oefening gaat en wat het teweeg brengt en kijken hoe we dit in ons leven van alle dag kunnen toepassen.

Begeleiding: Riëtte van de Plas

Locatie: Hybride: zowel online, via Zoom als live op de Gelderse Kade in het Dharmahuis (plaats voor 6 mensen) te volgen. De mogelijkheid om live deel te nemen is afhankelijk van de volgorde van inschrijving. Je krijgt hierover een email.
Data: dinsdag 14 en 28 september, en 12 oktober (om de week)
Tijd: 20-21.30 uur
De begeleiding is op basis van dana.
Je kan nog inschuiven in de cursus:
Kosten: Beginnen op dinsdag 28 sept kost 10 euro. Als ondersteuner van Amsterdam Inzichtmeditatie is het 5 euro.
Aanmelden:

Gegevens

Datum:
28/09/2021
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Dharma House
Geldersekade 47-hs
Amsterdam, 1011 EK
+ Google Maps