Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tonglen – NU Online

23/11/2021 @ 20:00 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Elke 2 week(en) een evenement dat begint om 20:00 op dinsdag, dat 7 keer plaatsvindt

Tonglen, is een Tibetaans boeddhistisch vorm van liefdevolle vriendelijkheidsmeditatie. Met Tonglen doen we iets wat we niet zo gewend zijn, daarom soms lastig is maar vaak heel krachtig!

Tonglen laat ons ontdekken dat we niet hoeven vast te zitten in dingen. Het nodigt je uit datgene wat je dwarszit in te ademen waardoor je een nieuwe openheid en compassie voor jezelf en anderen ontwikkelt. Dan adem je naar de plaats van pijn of ongemak het tegenovergestelde uit, zoals sympathie, ontspanning, ruimtelijkheid. 

Dat klinkt wellicht theoretisch, maar het wordt stap voor stap opgebouwd en op deze manier cultiveer je vriendelijkheid naar jezelf en anderen met als resultaat dat fixatie en vastgeplakt zitten zich oplost, waardoor je meer ontspanning en geluksgevoelens ervaart. Deze oefening brengt positieve verrassingen horen we vaak!  

Begeleiding: Riëtte van de Plas

Elke 2 weken op dinsdagavond. De tonglen kan zowel live (in het knusse Dharmahuis op de Gelderse kade) als online gevolgd worden.

Kosten en aanmelden:

De kosten zijn 5 euro per keer. Je kan je hier onder inschrijven, na inschrijven ontvang je voor online deelname de zoomlink.  Je kan ook langskomen in het Dharmahuis en daar betalen.

Voor weldoeners (dayaka) zijn er geen kosten, je kan gewoon inloggen via de infopagina of langskomen. D

De begeleiding is op basis van dana.

Welkom! Je kan je hier aanmelden!

 

Gegevens

Datum:
23/11/2021
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Dharma House
Geldersekade 47-hs
Amsterdam, 1011 EK
+ Google Maps