Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Van mindfulness naar vipassanā (inzichtmeditatie) 5x

21/04/2021 @ 15:30 - 17:00

Deze online cursus is bedoeld voor mensen die een mindfulness-training hebben gedaan. Is het je goed bevallen? Wil je verder? Ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer over mindfulness of opmerkzaamheid te ontdekken is?

In deze cursus sluiten we aan op de mindfulness training én gaan we een stapje verder. Niet alleen om je meditatie op te frissen, maar ook kennis te verbreden en inzicht te verdiepen.

In de mindfulness-training oefende je opmerkzaamheid. Je leerde om zonder oordeel aanwezig te zijn met wat zich aandient. Om zo vanuit acceptatie, rust en ruimte jezelf en de wereld om je heen tegemoet te treden.
De methode van inzichtmeditatie sluit hier nauw op aan. Inzichtmeditatie (vipassana) echter gaat verder en dieper. Het neemt niet genoegen met je goed voelen, maar leidt je naar lichter in het leven staan. We gaan in deze cursus samen exploreren hoe lichaam en geest samenwerken en hoe dit en andere inzichten uit de boeddhistische psychologie je verder kunnen helpen in je meditatie en kunnen leiden naar bevrijdende inzichten.

In de cursus is er begeleide meditatie, ontvang je enige theorie, is er uitwisseling en Q&A en persoonlijke begeleiding. Wees welkom!

Data: 21, 28 april, 5, 19, 26 mei 2021. Online woensdagmiddag van 15.30-17.00 uur.

Als het kan komt er daarna een live-bijeenkomst met elkaar.

Kosten 25 euro, gelegenheid om dana te beoefenen.

De cursus wordt gegeven door Riët Aarsse en Victor Melenhorst

Aanmelden:  

Formulier niet gevonden

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
21/04/2021
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl