Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verdiepingscursus – Satipatthana – direct weg naar bevrijding

28/02/2019 @ 19:30 - 21:30

Satipatthana – de directe weg naar inzicht en bevrijding
De eerste avond van de cursus over de 4 domeinen van opmerkzaamheid.  De satipatthana sutta is een van de belangrijkste teksten voor degenen die zich willen verdiepen in de meditatie beoefening.
In de Satipatthana-sutta zegt de Boeddha dat het steeds opmerkzaam (mindful) zijn van onze ervaring, ons op een directe manier naar inzicht en bevrijding leidt. Maar dat is geen makkelijke opdracht. Een beter begrip van deze vier domeinen van mindfulness – lichaam, gevoel, bewustzijn en de wereld van emoties en denken – kan ons helpen scherper te zien in de meditatie. Ook kan het meer helderheid in ons dagelijks leven brengen.

Tijdens deze cursus gaan we ons op een praktische manier verdiepen in elk van de vier domeinen van opmerkzaamheid. We zullen oefenen, uitwisselen en stukken van de sutta zullen we lezen. De satipatthana sutta wordt besproken met hulp van een commentaar van de dhammageleerde eerw bhikkhu Analayo en inzichten uit de boeddhistische psychologie.

Voor wie? De verdiepingscursus is voor mensen die minimaal een jaar regelmatig mindfulness- of vipassana-meditatie beoefenen.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten, en vindt plaats in het centrum van Amsterdam (Binnenkant 39, zencentrum).
Data: donderdag 28 feb, 7, 14 en 21 maart 2019. Tijd: 19.30-21.30 uur.
Begeleiding: Riët Aarsse
Kosten: 50 euro, excl dana.

Gegevens

Datum:
28/02/2019
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail:
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Zen Centrum Amsterdam
Binnenkant 39
Amsterdam, 1011 BM
+ Google Maps