Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

“Word je eigen beste vriend” Metta-meditatiedag met Ank Schravendeel

25 mei @ 10:00 - 16:00

Als we inzichtmeditatie (vipassana) beoefenen, ligt de nadruk op opmerkzaam zijn, het waarnemen van wat zich in ons voordoet. Met metta-meditatie leggen we de nadruk op ‘vriendelijk toelaten’: we maken als het ware ruimte voor de ervaring vanuit een welwillende grondhouding. Dit is behulpzaam voor onze opmerkzaamheid, omdat we een fenomeen of emotie pas echt goed kunnen opmerken, als die er mag zijn.
Als mensen hebben we vaak een neiging of een gewoonte om zelfkritisch of afkeurend te zijn. Metta-meditatie helpt dit in balans te brengen, waarbij we geleidelijk aan nieuwe patronen van geduld, welwillendheid en vriendelijkheid aanleren. Dit komt onze opmerkzaamheid (mindfulness) en vipassana-meditatie ten goede.
Op deze dag gaan we samen onderzoeken hoe we metta voor onszelf en anderen kunnen ontwikkelen en beoefenen. Deze dag kun je gebruiken om je begrip van metta te vergroten en te verdiepen! Voor beginners en gevorderden.

Ank Schravendeel
Ank beoefent vipassana-meditatie sinds 1988. Haar drijfveer is om de innerlijke houding van welwillendheid en ontvankelijkheid continu te oefenen, niet alleen op het meditatiekussen maar juist ook door de dag heen. Doordat ze zich steeds overnieuw verdiept in de lessen van de Boeddha, via Aziatische en westerse leraren, verdiepen kennis en inzichten. Vanaf 2004 legt Ank zich toe op metta-meditatie. Eerst bij Visu Teoh en Christina Feldman, en sinds 2010 bij Patricia en Charles Genoud, die vipassana- en metta-meditatie combineren. Ank begeleidt retraites sinds 2007.

Dana
De begeleiding van deze dag is op basis van dana. Dana is onze oefening van generositeit ten behoeve van het levensonderhoud van Ank zodat zij zich kan blijven inzetten in het bieden van meditatiebegeleiding. Lees meer over dana.

Praktisch
De meditatiedag vindt plaats in Karunika, Meerhuizenplein 38 (Rivierenbuurt).
De kosten zijn € 25,00 (excl. dana). Voor de lunch zelf iets te eten meenemen.
Welkom vanaf 9.30 uur voor koffie of thee, start programma om 10.00 uur. Eindtijd 16.00 uur.

Aanmelden

Gegevens

Datum:
25 mei
Tijd:
10:00 - 16:00

Organisator

Riët Aarsse

Locatie

Meerhuizenplein 38
Meerhuizenplein 39
Amsterdam, 1078 TB Netherlands
+ Google Maps