Begeleiders

Maak kennis met de begeleidersvan Amsterdam InzichtMeditatie die de meditaties begeleiden en curssussen verzorgen.


Riët Aarsse begeleider bij Amsterdam InzichtMeditatieRiët Aarsse

Riët Aarsse begeleidt meditatie (vipassana en metta), korte retraites en cursussen sinds 2012. De basis van haar oefening ligt in de methode van Mahasi Sayadaw. Ze heeft intensief gemediteerd  in Nederland (o.a. bij Jotika Hermsen) en in Azië volgde ze lange retraites bij o.a. Sayadaw U Vivekananda in Lumbini, Nepal en bij Sayadaw U Jatila van het Mahasi Yeikhta in Yangon, Myanmar. Ook deed ze gecombineerde metta en vipassana retraites in de VS bij Tara Brach e.a. en in Myanmar bij o.a. Ayya Viranani. Bij Upul Gamage in Sri Lanka volgde ze een methode die wat meer gericht is op het gewaarzijn van de geest en ontspannen gewaarzijn in het dagelijks leven stimuleert.
Riët verdiepte zich in de boeddhistische psychologie (abhidhamma) bij westerse en oosterse leraren, en vooral bij de zeergeleerde eerwaarde Sayadaw U Nandamala die een inspiratiebron van compassie en wijsheid voor haar is. Ze  helpt hem met het redigeren van Engelse teksten van lezingen en cursussen.
In 2012 kwam Riët in contact met Insight Dialogue (ID). Ze was diep onder de indruk van de kracht van deze meditatievorm en ervaart het als een waardevolle aanvulling op stiltemeditatie. Ze faciliteert ID en is in opleiding tot leraar Insight Dialogue met Phyllis Hicks als mentor en Bart van Melik als supervisor.

Riët werkte als onderzoekspsycholoog (phd) en kwaliteitsmanager in de jeugdzorg, GGZ en verslavingszorg. Haar leven draait momenteel om studie, oefening en delen van dhamma inzichten. Zij is gegrepen door de wijsheid van de dhamma, de leer van de Boeddha, en diep geïnspireerd door de heilzame veranderingen die de dhamma teweeg kan brengen in en tussen mensen. Ze begeleidt in Amsterdam en op andere plekken en is regelmatig op retraite.


Joost Verdonkschot 

Joost beoefent sinds 2007 vipassana- of inzichtmeditatie. Hij heeft in de loop der jaren veel meditatie-retraites gedaan, onder andere bij Jotika Hermsen, Joost van den Heuvel Reijnders en Frits Koster.

Joost werkt in het middelbaar onderwijs in Amsterdam en geeft daar al enkele jaren een programma van mindfulness en breinkennis voor docenten en leerlingen.
Bij Amsterdam InzichtMeditatie begeleidt Joost de open meditatie-avonden samen met en onder begeleiding van Riët.


Do Radius

Do praktiseert sinds 2003 Vipassana. Ze heeft een diepe liefde voor de Dhamma. Naast meditatie beoefent zij Tai Chi. Eén keer per achttien maanden doet zij een retraite in de Forest Refuge (Insight Meditation Society in de VS). Daar word zij o.a. aangemoedigd om op ontspannen vriendelijke wijze gewaar te zijn.
Met een groep mediteren inspireert!
Iedereen is dan ook welkom op de maandagavond, vanaf 21 januari 2019.


Marjolein Janssen begeleider meditatieacitviteietenMarjolein Janssen

In 2011 begon Marjolein met vipassana-meditatie, eerst vanuit een boek van Sharon Salzberg, een half jaar later gevolgd door een introductiecursus. Vrij snel daarna is zij retraites gaan volgen in Nederland en later ook in Myanmar en in de Verenigde Staten.

In Myanmar heeft Marjolein bij eerwaarde Pa Auk Sayadaw en eerwaarde Sayadaw U Tejaniya gemediteerd. Zij is daar voor een periode ingetreden geweest als boeddhistische non. In de Verenigde Staten heeft zij onder andere gemediteerd bij Carol Wilson, Andrea Fella en Susie Harrington.

Sinds december 2017 begeleidt Marjolein meditatieactiviteiten, onder andere introductiecursussen en vervolggroepen, onder mentorschap van de Amerikaanse meditatielerares Susie Harrington. Zij begeleidt ook meditatieactiviteiten bij de online sangha Bright Dharma.