Diversiteit

Bij Amsterdam Inzichtmeditatie is een gevarieerde groep beoefenaren. Iedereen is welkom. Diversiteit wordt vaak genoemd ten aanzien van kleur, leeftijd, sekse, culturele achtergrond, klasse, beroepsgroep, seksuele oriëntatie, fysieke mogelijkheden en beperkingen, opleidingsachtergrond en ook natuurlijk de mate waarin we ons verbinden met de beoefening.
Voor sommigen is er een beetje verbinding met de oefening om wat makkelijker om te kunnen gaan met de veranderlijkheid en de uitdagingen van het leven en voor anderen wat meer verbinding met de oefening om in dieper contact te komen met zichzelf en vrijheid en compassie te ontwikkelen uit een doorvoeld en diep inzicht. En dan zijn er nog degenen die het pad van de dhamma in de poriën van hun bestaan meenemen, blijven verdiepen en studeren en voor wie de dhamma een oneindige bron van inspiratie en inzicht blijft. Sommigen zoeken een sangha om samen te mediteren en sommigen een sangha om samen het pad te bewandelen. En dat alles door elkaar in alle vormen van diversiteit.

AIM probeert te ontwikkelen op een manier dat iedereen zijn plekje kan hebben, zich thuis kan voelen en zich vooral veilig kan voelen. Veiligheid is de basis voor verbinding met jezelf en met anderen. En ook een basis voor verdieping en ontwikkeling. Met alle variatie die ieder van ons meeneemt, neemt ook de variatie in wat we willen bieden bij Amsterdam Inzichtmeditatie toe.
Het doel van de meditatie is altijd de ontwikkeling van metta (vriendelijkheid) en opmerkzaamheid (mindfulness) om daarmee verder in contact te komen met onze innerlijke werkelijkheid die leidt tot beëindiging van lijden. Als individu, als groep, en liefst ook als samenleving.

Iedereen is welkom.

AFFINITEITSGROEPEN

Het kan prettig zijn om in gemixte groep te mediteren, vaak weten we niet wat de achtergronden zijn van andere mediterenden, uiterlijkheden zien we en maakt diversiteit fijn en voelbaar, maar veel van wat we meedragen is niet zichtbaar. Het kan soms buitengewoon fijn zijn om met anderen te mediteren met wie je overeenkomst voelt. Er kan dan iets ontstaan wat anders is, ruimte biedt aan wat daarvoor er niet was. Er kan herkenning zijn, dingen niet meer hoeven uitleggen, je niet meer te hoeven verdedigen, bewust of onbewust. Er kunnen innerlijke patronen worden ontdekt die anders geen ruimte kunnen krijgen of niet gezien kunnen worden door mindfulness simpelweg omdat ze onderdeel zijn van onze automatische piloot en onze overlevingsmechanismen in een wereld van turbulentie en discriminatie en wij-zij-denken.
Onze ervaring in affiniteitsgroepen is die van diepe ontspanning en herkenning. Het is leuk, het is gezellig en ook vaak ontroerend en inspirerend. Voel je je verbonden met een bepaalde groepering, identificeer je je op een bepaalde manier of wil je ontdekken hoe het is, voel je uitgenodigd bij een affiniteitsgroep.
Op dit moment kun je terecht bij de regenbooggroep voor lhbtiq+ers en je kan je aanmelden voor bijeenkomsten met anderen die meer met zich meedragen dan de westerse, witte cultuur. Welkom en we horen graag van je!