Meditaties in de natuur

Wie het pad van meditatie bewandelt, komt al snel uit in de natuur. Zittend of lopend in het groen oefenen we ontspannen opmerkzaamheid. We kunnen we ons openen voor de bomen, de vogels, de wind. De natuur vraagt niets van ons, en dat kan helpen om letterlijk en figuurlijk stil te staan. We ontdekken dat we even niet zo veel hoeven te doen, dat het genoeg is om met onze ervaring in de natuur te zijn. En wat een rust, wat een vreugde kunnen er dan opkomen! We kunnen ontdekken dat we zelf een onderdeel van de natuur zijn en dat alles met alles is verbonden.

Vanaf eind augustus 2020 gaan we elke twee weken de natuur in met elkaar. We wandelen grotendeels in stilte. Er worden lichte meditatieoefeningen aangeboden die je helpen om aanwezig te zijn in de natuur buiten je terwijl je in contact blijft met de natuur van binnen. Met een open hart treden we de natuur tegemoet – onszelf incluis.

Opzet bijeenkomsten – stad en land –

In het najaar 2020 starten we met om de week een buitenbijeenkomst op zaterdagmorgen. We wisselen af waar we bijeenkomen. De ene keer is er een kortere sessie in de stadsnatuur van een Amsterdams park en de andere keer een langere wandeling in bos of duin. Tijdens de langere uitstapjes nemen we de tijd om te contempleren op een onderwerp dat aansluit bij de ervaring van in de natuur zijn. Naast het gewaarzijn oefenen, kan een contemplatie nieuwe inzichten geven over de fenomenen van onze innerlijke natuur en de wereld om ons heen.

Programma bijeenkomsten najaar 2020

29 augustus – 10:00 – ca. 11:30 uur – Vliegenbos, Amsterdam Noord
12 september – 10:00 – ca. 14:00 uur – Landgoed Duin & Kruidberg (station Santpoort-Noord)
26 september – 10:00 – ca. 11:30 uur – Beatrixpark, Amsterdam
10 oktober – 10:30 – ca. 14:00 uur – Amsterdamse Bos
24 oktober – 10:30 – ca. 12:30 uur – Amsterdamse Bos
7 november – 10:00 – ca. 13:30 uur – Amsterdamse Bos

Begeleiding:
De bijeenkomsten in de natuur worden begeleid door Ria Kea en Sjoerd van der Linden. Beiden hebben een grote liefde voor de natuur en veel ervaring met buiten zijn. Ria heeft vele wandelpaden gelopen en Sjoerd neemt geregeld mensen de natuur in zelfontdekkingsreizen.

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je uiterlijk vrijdagavond ervoor informatie over het verzamelpunt. Leuk als je meedoet!
De begeleiding is op basis van dana. Deelname is kosteloos.

S.vp. hier HIER AANMELDEN

(NB mocht de link niet werken, svp een mailtje sturen naar infor@amsterdaminzichtmeditatie.nl)