Meditaties in de natuur

Wie het pad van meditatie bewandelt, komt al snel uit in de natuur. Zittend of lopend in het groen oefenen we ontspannen opmerkzaamheid. We kunnen we ons openen voor de bomen, de vogels, de wind. De natuur vraagt niets van ons. Dat kan helpen om ook even niets van onszelf te verlangen, en alleen maar te hoeven zijn met alles wat zich aandient. Zo worden we deelnemer van de natuur. In plaats van de natuur te observeren met ons intellect, ernaar te kijken alsof het een film is, staan we het lichaam toe opgenomen te zijn in de natuur. We openen alle zintuigen, luisteren met ons hele wezen, en ontdekken dat we geen toeschouwer zijn, maar ten diepste verbonden met alles om ons heen.

MEDITATIES IN DE NATUUR
In de lente en het najaar eenmaal per maand op zondagmiddag de natuur in met elkaar. We wandelen grotendeels in stilte. Er worden lichte meditatieoefeningen aangeboden die je helpen om aanwezig te zijn in de natuur buiten je terwijl je in contact blijft met de natuur van binnen. Met een open hart treden we de natuur tegemoet – onszelf incluis.
Deze bijeenkomsten in de natuur worden begeleid door Ria Kea en Sjoerd van der Linden. Beiden hebben een grote liefde voor de natuur en veel ervaring met buiten zijn. Ria heeft vele wandelpaden gelopen en Sjoerd neemt geregeld mensen de natuur in zelfontdekkingsreizen.

Hou de agenda in de gaten voor de eerstvolgende mogelijkheid of meld je aan voor de nieuwsbrief.