Meditaties in de natuur

Wie het pad van meditatie bewandelt, komt al snel uit in de natuur. Zittend of lopend in het groen oefenen we ontspannen opmerkzaamheid. We kunnen we ons openen voor de bomen, de vogels, de wind. De natuur vraagt niets van ons, en dat kan helpen om letterlijk en figuurlijk stil te staan. We ontdekken dat we even niet zo veel hoeven te doen, dat het genoeg is om met onze ervaring in de natuur te zijn. En wat een rust, wat een vreugde kunnen er dan opkomen! We kunnen ontdekken dat we zelf een onderdeel van de natuur zijn en dat alles met alles is verbonden.

Opzet bijeenkomsten

Najaar 2021 gaan we eenmaal per maand op zondagmiddag de natuur in met elkaar. We wandelen grotendeels in stilte. Er worden lichte meditatieoefeningen aangeboden die je helpen om aanwezig te zijn in de natuur buiten je terwijl je in contact blijft met de natuur van binnen. Met een open hart treden we de natuur tegemoet – onszelf incluis.

Begeleiding:
De bijeenkomsten in de natuur worden begeleid door Ria Kea en Sjoerd van der Linden. Beiden hebben een grote liefde voor de natuur en veel ervaring met buiten zijn. Ria heeft vele wandelpaden gelopen en Sjoerd neemt geregeld mensen de natuur in zelfontdekkingsreizen.

Programma 2021

We zijn nog aan het onderzoeken waar en wanneer we de meditaties in de natuur zullen laten plaatsvinden. Houd voor het laatste nieuws de agenda in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief.