Meditaties in de natuur

Wie het pad van meditatie bewandelt, komt al snel uit in de natuur. Zittend of lopend in het groen oefenen we ontspannen opmerkzaamheid. We kunnen we ons openen voor de bomen, de vogels, de wind. De natuur vraagt niets van ons. Dat kan helpen om ook even niets van onszelf te verlangen, en alleen maar te hoeven zijn met alles wat zich aandient. Zo worden we deelnemer van de natuur. In plaats van de natuur te observeren met ons intellect, ernaar te kijken alsof het een film is, staan we het lichaam toe opgenomen te zijn in de natuur. We openen alle zintuigen, luisteren met ons hele wezen, en ontdekken dat we geen toeschouwer zijn, maar ten diepste verbonden met alles om ons heen.

Programma 2021

MEDITATIES IN DE NATUUR
Najaar 2021 gaan we eenmaal per maand op zondagmiddag de natuur in met elkaar. We wandelen grotendeels in stilte. Er worden lichte meditatieoefeningen aangeboden die je helpen om aanwezig te zijn in de natuur buiten je terwijl je in contact blijft met de natuur van binnen. Met een open hart treden we de natuur tegemoet – onszelf incluis.
Deze bijeenkomsten in de natuur worden begeleid door Ria Kea en Sjoerd van der Linden. Beiden hebben een grote liefde voor de natuur en veel ervaring met buiten zijn. Ria heeft vele wandelpaden gelopen en Sjoerd neemt geregeld mensen de natuur in zelfontdekkingsreizen.

26 september 14:00 – 16:00 Amsterdamse Bos
Deze zondag zoeken we de standsnatuur op in het Amsterdamse Bos. We wandelen grotendeels in stilte, waarbij begeleiders Sjoerd van der Linden en Ria Kea lichte meditatieoefeningen aanbieden om contact te maken met de stilte in jezelf.
Voor wie Iedereen is welkom. Ervaring met meditatie is niet nodig maar ook geen bezwaar.
Praktisch We verzamelen om 14:00 uur bij de Boswinkel. We lopen tot ongeveer 16:00 uur. Je kunt je aanmelden via dit formulier.
Kosten Inschrijven kost 5 euro. Met dat geld zorgt Stichting Amsterdam Inzichtmeditatie ervoor dat er een gevarieerd aanbod van meditatie-activiteiten kan worden georganiseerd. Als je donateur bent van Amsterdam Inzichtmeditatie kun je zonder kosten meedoen. Informatie over lid worden vindt je hier.
Dana: Sjoerd en Ria begeleiden op basis van vrijgevigheid (dana). Je bent van harte uitgenodigd om na de wandeling dana te beoefenen voor de begeleiding.