Van Mindfulness naar Inzichtmeditatie

Deze cursus is bedoeld voor mensen die een mindfulnesstraining hebben gedaan en op zoek zijn naar een vervolg. Is het je goed bevallen? Wil je verder? Ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer over mindfulness of opmerkzaamheid te ontdekken is?

In deze cursus sluiten we aan op de mindfulness training én gaan we een stapje verder. Niet alleen om je meditatie op te frissen, maar ook kennis te verbreden en te verdiepen.

In de mindfulness-training oefende je opmerkzaamheid. Je leerde om zonder oordeel aanwezig te zijn met wat zich aandient. Om zo vanuit acceptatie, rust en ruimte jezelf en de wereld om je heen tegemoet te treden. 

De methode van inzichtmeditatie sluit hier nauw op aan. Inzichtmeditatie (vipassana) echter gaat verder en dieper. Het neemt niet genoegen met je goed voelen, maar leidt je naar lichter in het leven staan. We gaan in deze cursus samen exploreren hoe lichaam en geest samenwerken en hoe dit en andere inzichten uit de boeddhistische psychologie je verder kunnen helpen in je meditatie en kunnen leiden naar bevrijdende inzichten.

In de cursus is er begeleide meditatie, ontvang je enige theorie, is er uitwisseling en Q&A en persoonlijke begeleiding. Welkom!

Kosten 25 euro, gelegenheid om dana te beoefenen.

De cursus wordt gegeven door Riët Aarsse en Victor Melenhorst.

Een nieuwe cursus wordt nog gepland. Houd de agenda in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief.