Stadsretraite

Een stadsretraite biedt de mogelijkheid om langer dan een dag te mediteren. Het kan een weekend zijn of een combinatie van (doordeweekse) avonden en een weekend. Het voordeel van een stadsretraite is dat je gewoon naar je werk kan of de dingen thuis kan doen, terwijl je ook een periode intensiever met de beoefening bezig kan zijn. Er zijn stadsretraites die geheel gericht zijn op inzichtmeditatie, metta (vriendelijkheids-) meditatie, Insight Dialogue of een combinatie ervan.

Vaak nemen we de beoefening mee naar het dagelijks leven en worden de dingen van het dagelijks leven een heel natuurlijk onderdeel van de oefening. Doordat we tijdens de stadsretraite ook weer samenkomen om te mediteren, is er (mindful) uitwisseling van ervaringen. Je wordt geïnspireerd en ondersteund met korte lezingen en begeleiding.

Na de kerstdagen 2023 is er een korte stadsretraite van onze dierbare lerares, Ayya Viranani. Zij is van oorsprong Amerikaanse, geboren in Hawaii, en al vele jaren leven in Myanmar als non in een gerenommeerd meditatiecentrum.

De retraite begint elke ochtend van 7.00-8.00 uur met een online bijeenkomst en dit wordt gevolgd door oefening thuis of op je werk, gevolgd door verder mediteren van 14.00-17.00 uur in de Kerkstraat 441.
Data: 27-30 dec.

Hier vind je meer informatie. Er is nog plek, je kan je inschrijven via de link in de agenda. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je mailen met info@amsterdaminzichtmeditatie.nl.

Om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe stadsretraites kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Als je vragen hebt, stuur dan svp een mailtje naar info@amsterdaminzichtmeditatie.nl.