Stadsretraite

Een stadsretraite biedt de mogelijkheid om langer dan een dag te mediteren. Het kan een weekend zijn of een combinatie van (doordeweekse) avonden en een weekend. Het voordeel van een stadsretraite is dat je gewoon naar je werk kan of de dingen thuis kan doen, terwijl je ook een periode intensiever met de beoefening bezig kan zijn. Er zijn stadsretraites die geheel gericht zijn op inzichtmeditatie, metta (vriendelijkheids-) meditatie, Insight Dialogue of een combinatie ervan.

Vaak nemen we de beoefening mee naar het dagelijks leven en worden de dingen van het dagelijks leven een heel natuurlijk onderdeel van de oefening. Doordat we tijdens de stadsretraite ook weer samenkomen om te mediteren, is er (mindful) uitwisseling van ervaringen. Je wordt geïnspireerd en ondersteund met korte lezingen en begeleiding.

Vorig jaar was er een meerdaagse stadsretraite die begeleid werd door onze dierbare lerares, Ayya Viranani.

Dit jaar is zij dan in het buitenland.

Een meerdaagse stadsretratie na de Kerstdagen 2023 wordt nog bekend gemaakt.

Om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe stadsretraites kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Als je vragen hebt, stuur dan svp een mailtje naar info@amsterdaminzichtmeditatie.nl.