Stadsretraite

Een stadsretraite biedt de mogelijkheid om langer dan een dag te mediteren. Het kan een weekend zijn of een combinatie van (doordeweekse) avonden en een weekend. Het voordeel van een stadsretraite is dat je gewoon naar je werk kan of de dingen thuis kan doen, terwijl je ook een periode intensiever met de beoefening bezig kan zijn. Er zijn stadsretraites die geheel gericht zijn op inzichtmeditatie, metta (vriendelijkheids-) meditatie, Insight Dialogue of een combinatie ervan.

Vaak nemen we de beoefening mee naar het dagelijks leven en worden de dingen van het dagelijks leven een heel natuurlijk onderdeel van de oefening. Doordat we tijdens de stadsretraite ook weer samenkomen om te mediteren, is er (mindful) uitwisseling van ervaringen. Je wordt geïnspireerd en ondersteund met korte lezingen en begeleiding.

Eerstvolgende stadsretraite: 5, 6 en 7 juni 2020

De eerstvolgende stadsretraite is een Insight Dialogue-stadsretraite. Deze vindt plaats op vrijdagavond 5 juni, zaterdag 6 juni en zondagochtend 7 juni. Vrijdagavond mediteren we buiten in een park, zaterdag binnen en zondagochtend thuis, online achter de computer met anderen. Deze Insight Dialogue-stadsretraite vindt tegelijkertijd in andere steden plaats. Inschrijven is mogelijk vanaf februari.