Introductiecursus Insight Dialogue

De kern van Insight Dialogue wordt gevormd door 6 meditatie-instructies, of richtlijnen. In Insight Dialogue komen meditatief gewaarzijn, de wijsheid van de lessen van de Boeddha en ons relationele leven samen. Dat maakt het tot een rijke oefening.

In stiltemeditatie oefenen we opmerkzaamheid, we leren om mindful te zijn van wat zich voordoet in ons lichaam en in onze geest. Dit kan rust, kalmte en inzicht geven. Als we uit de stilte weer naar buiten gaan, merken we vaak dat de opmerkzaamheid als sneeuw voor de zon verdwijnt. Terwijl we juist in het contact met anderen de opmerkzaamheid extra goed kunnen gebruiken. Want hoewel onze contacten met anderen ons veel plezier kunnen brengen, zijn onze relaties ook een bron van stress.

In de meditatieve setting van Insight Dialogue ontwikkelen we mindfulness en compassie: we leren om vriendelijke opmerkzaamheid in onze interacties met anderen te laten komen. Door te mediteren-in-dialoog (her)ontdekken we het huidige moment. Dit kan leiden tot (bevrijdend) inzicht in onze automatische reacties en patronen. En tot veel plezier en warmte in ons contact met anderen.

Oefenen met de 6 richtlijnen In de cursus worden de richtlijnen geïntroduceerd en we oefenen met elke richtlijn. We reflecteren op aspecten uit ons leven met hulp van onderwerpen uit de kernleringen van het boeddhisme. Samen ontwaken door meditatie-in-dialoog.

Voor wie?
Iedereen die enige ervaring heeft met stiltemeditatie zoals mindfulness, inzichtmeditatie (vipassana), dzochen, zen of anders is van harte welkom!
Na afloop van de cursus kun je meedoen aan de tweewekelijkse oefengroep Insight Dialogue.

Meer informatie
Insight Dialogue is ontwikkeld door Gregory Kramer, die er ‘Insight Dialogue – The Interpersonal Path to Freedom’ over schreef. Het boek is in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel ‘Insight Dialogue – een boeddhistische beoefening van meditatie in dialoog’, uitgeverij Milinda.
Ook kan je kijken op de website van de Insight Dialogue Community en van de Stichting Inzichtmeditatie.

Eerstvolgende introductiecursus Insight Dialogue
De eerstvolgende Introductiecursus Insight Dialogue start op vrijdag 26 april. 
Er zijn 6 bijeenkomsten van 19.30-22.00 uur:  26 april (vr), 9 (do), 16 (do) en 24 mei (vr), 6 (do) en 21 juni (vr). 
Daarna kan worden aangesloten bij de oefengroep Insight Dialogue.

Facilitator: Riët Aarsse en Arne van Huis
Kosten: 95 euro excl dana.

Aanmelden

aankondiging INSIGHT DIALOGUE folder v2