Oefengroep Insight Dialogue

Na een retraite, een meditatiedag of introductiecursus Insight Dialogue ontstaat vaak de wens om regelmatig met anderen Insight Dialogue te oefenen. Hiervoor zijn op meerdere plekken in Nederland oefengroepen Insight Dialogue opgericht. In Amsterdam is er een tweewekelijkse oefengroep. 

De oefengroep is een gemeenschap, sangha, van mensen die regelmatig samen Insight Dialogue oefenen. Het is prettig om met een relatief vaste groep met regelmaat bij elkaar te komen. Als je interesse hebt in de oefengroep, vragen we om minimaal een keer per maand mee te doen. Op die manier ontstaat er niet alleen regelmaat, maar het is leuk en we hebben elkaars aanwezigheid nodig om te beoefenen. We contempleren samen op onderwerpen uit de dhamma (bijvoorbeeld aspecten van het 8-voudige pad (‘A Whole Life Path’ zoals Gregory Kramer het noemt) en de doorwerking daarvan in het dagelijks leven.

Om aan de oefengroep deel te kunnen nemen is (enige) ervaring met Insight Dialogue nodig, bijvoorbeeld deelname aan een retraite of cursus. De oefengroep wordt gefaciliteerd door een aantal ervaren beoefenaren van Insight Dialogue: Femke Kok, Riët Aarsse, Sjoerd van der Linden, Arne van Huis, Jolanda Breur. 

Praktische informatie
De groep in Amsterdam oefent op vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. We komen elke 2 weken bijeen. Vanaf 2023 komen we een keer per maand live bij elkaar in het Thai-Chi centrum in de Kerkstraat en een keer per maand online via zoom op de donderdagavond.

De kosten worden gedeeld. Dit is ongeveer 5 euro per keer. Daarnaast is de begeleiding op basis van dana -vrijgevigheid-.

Voor meer informatie en om je aan te melden kun je een mail sturen naar Marc Koppels (coordinator): insightdialogueams@gmail.com.