Oefengroep Insight Dialogue

Na een retraite, een meditatiedag of introductiecursus Insight Dialogue ontstaat vaak de wens om regelmatig met anderen Insight Dialogue te oefenen. Hiervoor zijn op meerdere plekken in Nederland oefengroepen Insight Dialogue opgericht. In Amsterdam is er een tweewekelijkse oefengroep. De groep wordt meestal gefaciliteerd door Riët Aarsse en anderen.

Insight Dialogue-bijeenkomsten worden gefaciliteerd door enthousiaste beoefenaren die meerdere retraites hebben gevolgd bij Gregory Kramer, Phyllis Hicks en Bart van Melik. Of bij andere Insight Dialogue-leraren van het eerste uur die met regelmaat retraites in Nederland of elders begeleiden. Om aan de oefengroep deel te kunnen nemen is (enige) ervaring met Insight Dialogue nodig, bijvoorbeeld deelname aan een retraite of cursus.

Oefening en verdieping
De oefengroep is een sangha van mensen die samenkomen om te oefenen en te verdiepen. We contempleren samen op onderwerpen uit de dhamma (bijvoorbeeld de parami’s – zijnskwaliteiten, of aspecten van het 8-voudige pad (‘A Whole Life Path’ zoals Gregory Kramer het noemt) en de doorwerking daarvan in het dagelijks leven.

Praktische informatie
De groep in Amsterdam oefent op vrijdagavond. We komen elke 2 weken bijeen. In 2020 starten we op 24 januari weer.

De kosten van de huur worden gedeeld. Dit is ongeveer 5 euro per keer.

Voor meer informatie en om je aan te melden kun je een mail sturen naar: insightdialogueams@gmail.com.