Oefengroep Insight Dialogue

Na een retraite, een meditatiedag of introductiecursus Insight Dialogue ontstaat vaak de wens om regelmatig met anderen Insight Dialogue te oefenen. Hiervoor zijn op meerdere plekken in Nederland oefengroepen Insight Dialogue opgericht. In Amsterdam is er een tweewekelijkse oefengroep. De groep wordt meestal gefaciliteerd door Riët Aarsse en in 2019 wordt dit gedeeld.

Insight Dialogue-bijeenkomsten worden gefaciliteerd door enthousiaste beoefenaren die meerdere retraites hebben gevolgd bij Gregory Kramer, Phyllis Hicks en Bart van Melik. Of bij andere Insight Dialogue leraren van het eerste uur die met regelmaat retraites in Nederland begeleiden. Om aan de oefengroep deel te kunnen nemen is (enige) ervaring met Insight Dialogue nodig, bijvoorbeeld deelname aan een retraite of cursus.

Oefening en verdieping
De oefengroep is een sangha van mensen die samenkomen om te oefenen en te verdiepen. We contempleren samen op onderwerpen uit de dhamma (bijvoorbeeld de parami’s – zijnskwaliteiten) en de doorwerking daarvan in het dagelijks leven.

Praktische informatie
De groep in Amsterdam oefent op vrijdagavond of zondagmiddag. De kosten van de huur worden gedeeld.

Voor meer informatie en om je aan te melden kun je een mail sturen naar: insightdialogueams@gmail.com.