Open meditatie-avond

Samen zitten werkt inspirerend voor je eigen meditatie, en met jouw aanwezigheid inspireer je anderen weer. We komen iedere maandag bij elkaar. Van harte welkom!

Dit is voor mensen met (enige) meditatie-ervaring. Mocht je nog nooit hebben gemediteerd, of kennis willen maken met vipassana/inzichtmeditatie, dan kan je meedoen aan een introductiecursus inzichtmeditatie.

De opbouw van een bijeenkomst is meestal als volgt: korte inleiding en zitmeditatie (45 min) ; loop- of stameditatie (30 min) Q&A en uitwisseling (15 minuten). De uitwisseling is niet verplicht, maar het is fijn te horen wat ook anderen meemaken in de meditatie en hoe dit in een proces van verdiepend inzicht en training van de geest gezien kan worden.

We vinden het fijn als je je aanmeldt als je van plan bent om te komen (bij de datum in de agenda).

Waar?
Maandagavonden zijn op het WG-Terrein, Amsterdam Oud-West, Ketelhuisplein 41, 1054 RD Amsterdam (Aanbellen bij Spiegelzaal).

Wanneer?
Iedere maandagavond van 18.00-19.30 uur. Kijk daarvoor ook in de agenda.

Kosten?
Bijdrage voor de huur etc. is 6 euro. Na afloop is er voor de begeleider de belangrijke oefening in vrijgevigheid (dana voor de begeleider/ster).

Wie begeleidt? Riët Aarsse, Sjoerd van der Linden, Peter Stravers, Victor Melenhorst zijn de begeleiders van de maandagavond meditatiebijeenkomsten. Je kan hieronder zien hoe de planning eruit ziet, wijzigingen voorbehouden!  Wees welkom!

januari 2024
1 jan
8 jan Victor
15 jan peter
22 jan Victor
29 jan Riët
februari
5 feb Riët
12 feb Victor
19 feb Riët
26 feb Riët/Sjoerd