Meditatie-avonden

Voor iedereen die zin heeft om samen te mediteren. Samen zitten werkt inspirerend voor je eigen meditatie, en met jouw meditatie inspireer je anderen weer.

‘Zicht op jezelf’ – 6 x samen mediteren voor beginners en gevorderden, 24 februari en 2-9-16-28-30 maart 2020

Samen mediteren inspireert en verdiept. Dat is onze ervaring en de ervaring van velen die met ons mee-mediteren. Deze bijeenkomsten zijn geen cursus. We komen zes keer bij elkaar in Amsterdam Oud-West (WG-terrein) om inzichtmeditatie (vipassana) te beoefenen. Elke avond geven we aandacht aan een bepaald aspect van onze meditatie.

In deze serie draait het om kwaliteiten die we ontwikkelen met het mediteren, ook wel de verlichtingsfactoren genoemd. Hoe kun je ze herkennen en versterken. En wat kan je doen als je meditatie uit balans raakt?

Begeleiding: Ria Kea en Joost Verdonkschot

Programma
We oefenen loop- en zitmeditatie en er is een korte inleiding over de verlichtingsfactoren. Een bijeenkomst duurt anderhalf uur. De opbouw van een bijeenkomst is meestal als volgt: korte inleiding en zitmeditatie; loopmeditatie; Q&A en uitwisseling. 

Waar?
Amsterdam Oud-West, Ketelhuisplein (WG-terrein), grote zaal.

Wanneer?
Zes keer op maandagavond van 20.30 – 22.00 uur. Om 20.15 uur ben je welkom en is er thee.
Data: 24 februari en 2-9-16-28-30 maart

Kosten
Deelname aan deze serie van zes maandagavonden kost 40 euro.
De begeleiding is uit vrijgevigheid en we nodigen iedereen uit om ook vrijgevigheid te oefenen (de beoefening van  dana). 

aanmelden