Meditatie-avonden

Voor iedereen die zin heeft om samen te zitten. Samen zitten werkt inspirerend voor je eigen meditatie, en met jouw meditatie inspireer je anderen weer.

‘Zicht op jezelf’ – 6 x samen mediteren voor beginners en gevorderden, januari – februari 2020

Deze serie van zes avonden draait om het leren zien van onze innerlijke houding: is er vriendelijkheid, ongeduld of bijvoorbeeld prestatiedrang? Wanneer is dit er wel en wanneer niet? Zicht hierop is belangrijk. Het zien van onze innerlijke houding en gewoontepatronen helpt ons ze los te laten en in rustiger vaarwater te komen.

Samen mediteren inspireert en verdiept. Dat is onze ervaring en de ervaring van velen die met ons mee-mediteren. Deze oefenavonden zijn geen cursus. We komen zes keer bij elkaar in Amsterdam Oud-West (WG-terrein) om inzichtmeditatie te beoefenen. Elke avond geven we aandacht aan een bepaald aspect van onze meditatie.

Begeleiding
Riƫt Aarsse en Joost Verdonkschot

Programma
We oefenen loop- en zitmeditatie en er is een dhamma-talk. Een bijeenkomst duurt anderhalf uur. De opbouw van een bijeenkomst is meestal als volgt: 45 minuten korte inleiding en zitmeditatie; 30 minuten loopmeditatie; 15 minuten Q&A en uitwisseling. Van dit schema kan afgeweken worden.

De meditatie wordt begeleid door ervaren beoefenaren en begeleiders.

Waar?
Amsterdam Oud-West, Ketelhuisplein (WG-terrein), grote zaal.

Wanneer?
Zes keer op maandagavond van 20.15 – 21.45 uur. Voorafgaand aan de meditatie is er gelegenheid om thee te drinken.

Data: 13, 20, 27 januari, 3, 10 en 17 februari

Kosten
Deelname aan deze serie van zes maandagavonden kost 40 euro.

Aanmelden