Meditatiedagen

Samen mediteren is inspirerend en kan ondersteunend zijn voor je eigen beoefening. En met jouw beoefening inspireer je anderen ook weer. Gewoon door te zitten, te ontspannen en opmerkzaamheid te oefenen. Een meditatiedag helpt om wat langer achter elkaar te oefenen, je beoefening weer op te frissen en geïnspireerd te raken en verder je geest te trainen. Er is ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

De meditatiedagen worden verzorgd door meditatieleraren uit Nederland en soms ook uit het buitenland. Dit biedt de mogelijkheid in contact te komen met verschillende benaderingswijzen van inzichtmeditatie, mindfulness en het pad naar bevrijding. Hiermee wordt het achtvoudige pad bedoeld dat ons helpt om te oefenen in het dagelijks leven en op het kussen zodat onze inzichten zich verdiepen.

Afgelopen jaar begeleidde Bart van Melik uit New York een dag rond het thema ‘Verstilling en vriendelijkheid in de stad’. In februari 2019 oefenden we met Joost van den Heuvel Rijnders, tijdens een dag met als thema ‘Vertrouwd raken met onze innerlijke natuur’.  In maart begeleidde Frits Koster ons in een themadag rond compassie. En Ank Schravendeel begeleidde een metta-meditatiedag. 

Kosten
De kosten van een meditatiedag bedragen 25 euro. Deze kosten dekken de huur, het onderhoud van de website, reiskosten van de docenten en dergelijke. Deze kosten zijn exclusief dana.

Dana
De begeleiding van de meditatiedagen is op basis van dana. Dana betekent vrijgevigheid. De begeleiders stellen zich daarmee in de eeuwenoude traditie. Lees meer over dana.

Data najaar 2019
17 november: Bay Hagebeek
22 december: Bart van Melik (meer informatie volgt)

Meer informatie en aanmelden
Kijk in de agenda voor de locatie en meer informatie. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.