Meditatiedagen

Samen mediteren is inspirerend en kan ondersteunend zijn voor je eigen beoefening. En met jouw beoefening inspireer je anderen ook weer. Gewoon door te zitten, te ontspannen en opmerkzaamheid te oefenen. Een meditatiedag heeft meestal een thema en er is ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

De meditatiedagen worden verzorgd door meditatieleraren uit Nederland en soms ook uit het buitenland. Dit biedt de mogelijkheid in contact te komen met verschillende benaderingswijzen van de dhamma, aspecten van de oefeningen van het pad en te leren en geïnspireerd te worden.  

In december 2018 was de eerste meditatiedag olv Bart van Melik uit New York: Verstilling en Vriendelijkheid in de stad. 
In februari 2019 ontvingen we Joost van den Heuvel Reijnders: Vertrouwd raken met onze innerlijke natuur.  In maart begeleidde Frits Koster ons in een themadag rond compassie. En Ank Schravendeel begeleidde een metta-meditatiedag. 

Kosten
De kosten van een meditatiedag bedragen 25 euro. Na aanmelding ontvang je de betalingsgegevens om dit over te maken. Deze kosten zijn dekken de huur, website, reiskosten etc. Deze kosten zijn exclusief een bijdrage op basis van vrijgevigheid, dana voor de begeleider van de dag.

Dana
De begeleiding van de meditatie dagen is op basis van dana. De begeleiders stellen zich daarmee in de eeuwenoude traditie om vrijgevigheid te kunnen beoefenen. Dana is een bijdrage geven vanuit generositeit. De bijdrage die je geeft is voor de leraar zodat zij of hij zich kan blijven inzetten in het doorgeven van de Dhamma (de leer van de Boeddha) en het bieden van meditatiebegeleiding. Lees hier meer over dana!

Praktisch
Check voor een meditatiedag de locatie in de agenda.

Kijk in de agenda voor een overzicht van geplande meditatiedagen. En je kan je hier aanmelden.