Meditatiedagen

Samen mediteren is inspirerend en kan ondersteunend zijn voor je eigen beoefening. En met jouw beoefening inspireer je anderen ook weer. Gewoon door te zitten, te ontspannen en opmerkzaamheid te oefenen. Een meditatiedag helpt om wat langer achter elkaar te oefenen, je beoefening weer op te frissen en geïnspireerd te raken en verder je geest te trainen. Er is ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

De meditatiedagen worden verzorgd door meditatieleraren uit Nederland en soms ook uit het buitenland. Dit biedt de mogelijkheid in contact te komen met verschillende benaderingswijzen van inzichtmeditatie en mindfulness beoefening. 

Terugblik meditatiedagen 2019
In het voorjaar was Frits Koster te gast voor een themadag rond compassie. Ank Schravendeel begeleidde een metta-meditatiedag. In september begeleidde Doshin Houtman ons in een dag rond natuurlijk en open gewaarzijn. Samen met Joost van den Heuvel Rijnders onderzochten we hoe we onze meditatiepraktijk meer naar de buitenwereld kunnen brengen. In november faciliteerde Bay Hagebeek een middag rondom het thema identiteit, gender, seksualiteit en eigenheid op het boeddhistische pad. Eind december kwam Bart van Melik naar Amsterdam Inzichtmeditatie voor een dag samen mediteren in stilte en in dialoog. We zijn onze gastdocenten dankbaar voor de mooie begeleiding en inspiratie! 

In 2020 zijn door Covid de dagen met Doshin Houtman, Zuster Viranani en Bart van Melik online aangeboden. Ook online was het super mooi en fijn om met elkaar te mediteren met deze inspirerende leraren.

 Dana
De begeleiding van de meditatiedagen is op basis van dana. Dana betekent vrijgevigheid. De begeleiders van Amsterdam Inzichtmeditatie stellen zich daarmee in de eeuwenoude traditie.

Meer informatie
Kijk in de agenda voor de volgende meditatiedag. Of blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.