AIM ondersteunen – weldoener – dayaka

Amsterdam Inzichtmeditatie is en biedt een gemeenschap (sangha) van mediterenden. Als spirituele vrienden bewandelen we samen het pad van de Boeddha dat naar bevrijding leidt. Iedereen die onze sangha een warm hart toedraagt, is uitgenodigd om de gemeenschap te ondersteunen. Dat kan via een eenmalige gift, of via een maandelijkse contributie. Wie maandelijks bijdraagt, is dayaka van onze sangha – het Pali-woord voor “ondersteuner” of “weldoener”. Dit woord keert regelmatig terug in de oudste Boeddhistische teksten (zie verderop).

Als dayaka draag je zowel in praktische als in spirituele zin bij. Het praktische is dat we flexibeler leuke dingen kunnen organiseren voor mediterenden. Bovendien hoeven we dan niet voor activiteiten als inloopmeditaties of online activiteiten steeds iets te vragen om de kosten te dekken. Het vereenvoudigt. En dat is belangrijk, voor ons en voor jou als mediterende.

De spirituele reden is dat we gezamenlijk mediteren en we door contributies ook in formele zin een gemeenschap vormen van mediterenden. Hoe je dat zelf ervaart of invult en hoe zich dat kan ontwikkelen kan nog alle kanten op. Maar we hopen op verbinding en gezamenlijkheid.

Een ander aspect is dat je met jouw contributie Amsterdam Inzichtmeditatie ondersteunt. Dit kan ook inspirerend en ondersteunend zijn voor je eigen pad en meditatie. De oefening van dana/vrijgevigheid staat ten slotte aan de basis van ieder pad van bevrijding en inzicht.

Voel je welkom om deel uit te maken van deze groeiende gemeenschap van mediterenden, online of live. Verbonden door dat mooie wat de meditatie ons kan brengen: wijsheid en compassie en een lichter leven.

“In het geven van een maaltijd schenkt de dayaka vijf zaken aan de ontvanger. Welke vijf? Zij of hij geeft leven, schoonheid, geluk, kracht en soepelheid van geest.
Omdat hij/zij leven heeft gegeven, zal hij/zij ook een lang leven deelachtig worden. Omdat hij/zij schoonheid, geluk, kracht en soepelheid van geest heeft geschonken, zal hij/zij ook elk van deze deelachtig worden.” – Bhojana Soetta, AN 5.37

Hoe zit het als je met regelmaat financieel wilt ondersteunen?

Maandelijkse ondersteuning van 10 euro gedurende een jaar.

Als dayaka doneer je een maandelijkse ondersteuning van 10 euro gedurende een jaar. Na een jaar is er de mogelijkheid om te verlengen of om te stoppen.

Wat ontvang je daarvoor?

Voordelen die een dayaka geniet (naast de genoemde hierboven):

– Kosteloze toegang tot alle open meditatiebijeenkomsten. Dit zijn de wekelijke inzichtmeditatiebijeenkomsten op maandagavond (WG-terrein/online), de tweewekelijkse metta-meditatiebijeenkomsten op dinsdagavond (Gelderse kade/online) en de maandelijkse zondagmiddagbijeenkomsten (WG-terrein). Deze activiteiten kosten normaal gesproken 5 euro, ook als ze online plaatsvinden. 

– Korting van 20%-50% op de meditatiedagen, introductiecursussen en vervolgseries en verdiepingscursussen. De korting varieert per activiteit en staat bij de activiteit vermeld. De kosten van deze cursussen variëren van 15-95 euro, Dit is afhankelijk van de duur van de cursus en of deze op locatie of online wordt aangeboden. Met korting wordt dit 10-75 euro. 

Is het verplicht? Nee

Je hoeft natuurlijk geen dayaka te worden om onderdeel te zijn van de meditatiegemeenschap. Je bent altijd welkom. En als je wilt bijdragen door te helpen met administratieve klusjes, de nieuwsbrief of organisatie van activiteiten, dan hopen we dat je ons dat zal laten weten!

Dana
En naast de vaste organisatiekosten (met of zonder lidmaatschap) die verbonden zijn aan een activiteit, nodigen we je van harte uit om dana/generositeit te beoefenen aan de begeleiders. Zij begeleiden de activiteit omdat ze het belangrijk vinden dat de teachings en de oefening de wereld in blijven komen. Mediteren doen we immers niet alleen voor onszelf. Je kan hen altijd een vrijwillige bijdrage geven en dat wordt zeer op prijs gesteld.

Je kan op elk moment dayaka worden! 

Aanmelden:

Nadat je onderstaand formulier hebt ingevuld, ondersteun je AIM elke maand met 10 euro voor een jaar lang.

Ja, ik word dayaka en ga akkoord met bovenstaande voorwaarden.

Bedrag

DANK!