AIM ondersteunen – weldoener – dayaka

Amsterdam Inzichtmeditatie is en biedt een gemeenschap (sangha) van mediterenden. Als spirituele vrienden bewandelen we samen het achtvoudige pad van de Boeddha dat naar bevrijding leidt. Iedereen die dit intiatief een warm hart toedraagt, is uitgenodigd om te ondersteunen. Dat kan via een eenmalige gift, of via een maandelijkse contributie. Wie maandelijks bijdraagt, is dayaka – het Pali-woord voor “ondersteuner” of “weldoener”. Dit woord keert regelmatig terug in de oudste Boeddhistische teksten (zie verderop).

Als dayaka draag je zowel in praktische als in spirituele zin bij. Het praktische is dat we flexibeler leuke dingen kunnen organiseren voor mediterenden. Bovendien hoeven we dan niet voor alle activiteiten steeds iets te vragen om de kosten te dekken. Het vereenvoudigt. En dat is belangrijk, voor ons en voor jou als mediterende.

De spirituele reden is dat we gezamenlijk mediteren en we door contributies ook in formele zin een gemeenschap vormen van mediterenden. Hoe je dat zelf ervaart of invult en hoe zich dat kan ontwikkelen kan nog alle kanten op. Maar we hopen op verbinding, wederkerigheid en gezamenlijkheid.

Een ander aspect is dat je met jouw contributie Amsterdam Inzichtmeditatie ondersteunt. Dit kan ook inspirerend en ondersteunend zijn voor je eigen pad en meditatie. De oefening van dana/vrijgevigheid staat ten slotte aan de basis van ieder pad van bevrijding en inzicht. Je donatie wordt enorm op prijs gesteld en maakt ons blij.

Voel je welkom om deel uit te maken van deze groeiende gemeenschap van mediterenden, online of live. Verbonden door dat mooie wat de meditatie en de lessen van de Boeddha ons kunnen brengen: wijsheid en compassie en een lichter leven.

“In het geven van een maaltijd schenkt de dayaka vijf zaken aan de ontvanger. Welke vijf? Zij of hij geeft leven, schoonheid, geluk, kracht en soepelheid van geest.
Omdat hij/zij leven heeft gegeven, zal hij/zij ook een lang leven deelachtig worden. Omdat hij/zij schoonheid, geluk, kracht en soepelheid van geest heeft geschonken, zal hij/zij ook elk van deze deelachtig worden.” – Bhojana Soetta, AN 5.37

Hoe zit het als je met regelmaat financieel wilt ondersteunen?

Een maandelijkse ondersteuning van 10 euro wordt dankbaar ontvangen. Het wordt gebruikt voor de vaste kosten van Amsterdam Inzichtmeditatie en neemt daarmee zorgen weg. Mocht je op een andere manier willen bijdragen, neem dan graag contact met ons op via info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Is het verplicht? Nee, natuurlijk niet.

Je hoeft natuurlijk geen dayaka te worden om onderdeel te zijn van de meditatiegemeenschap. Je bent altijd welkom. En als je wilt bijdragen door te helpen met administratieve klusjes, de nieuwsbrief of organisatie van activiteiten, dan hopen we dat je ons dat zal laten weten!

Dana
Alle begeleiders bieden activiteiten aan op basis van dana – donatie. Zij begeleiden de activiteit omdat ze het belangrijk vinden dat de lessen van de Boeddha en de oefening de wereld in blijven komen. Mediteren doen we immers niet alleen voor onszelf, we dragen bij aan een vreedzamere binnenwereld en buitenwereld.

Je kan op elk moment dayaka worden! 

Aanmelden:

Nadat je onderstaand formulier hebt ingevuld, ondersteun je AIM elke maand met 10 euro.

Ja, ik word dayaka en ga akkoord met bovenstaande voorwaarden.

Bedrag

DANK!