Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Beyond Distraction cursus door Shaila Catherine

07/03/2023 @ 00:30 - 01:00

Shaila Catherine is een Amerikaanse lerares met zeer veel ervaring in concentratiemeditatie (Samatha) en inzichtmeditatie (Vipassana). Ze geeft wereldwijd retraites en cursussen o.a. via Bodhi courses. Haar nieuwe boek is Beyond Distraction. Hierin wordt een heel heldere en toegankelijke benadering voor het trainen van de geest gegeven. Het werk is gebaseerd op praktische instructies van de Boeddha die in twee lessen uit de Middellange Verhandelingen zijn opgetekend (MN 19 en 20). Shaila Catherine biedt vele oefeningen die helpen om gewoontegedachten te overwinnen. De praktische aanwijzingen zijn een echte uitnodiging om – ook in het dagelijkse leven – even te pauzeren en te kijken wat je geest aan het doen is, én vooral ook: wat anders er mogelijk is. 

De oefeningen helpen om de geest tot bedaren te brengen en te kalmeren, zelfs in de ingewikkeldheden van het leven en de veranderingen in de wereld. Onze geest hebben we altijd tot onze beschikking. Als je geest getraind is zal het een goede vriend zijn die bijdraagt aan helderheid in je leven, relaties en je spirituele pad.

CURSUS: Shaila Catherine geeft een cursus op basis van dit boek. Je kan je tot 6 maart aanmelden met korting. De cursus start op 10 maart. We raden het van harte aan, daarom bij uitzondering deze aankondiging. Op onderstaande link vindt je de benodigde informatie.

naar website Shaila Catherine met info over de cursus Beyond Distraction

Onlangs zijn Shaila Catherine en Riët voor 30now in gesprek gegaan over dit nieuwe boek.
Je  kan het interview hier vinden.

Gegevens

Datum:
07/03/2023
Tijd:
00:30 - 01:00
Evenement Categorie:

Locatie

Online