Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mildheidsmeditatie (metta) live en online

08/02/2022 @ 20:00 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Om de week is er op dinsdagavond een meditatiebijeenkomst die gewijd is aan de oefening van mildheid (metta in de oude Pali taal). De oefening van metta helpt ons om ruimte te geven aan niet-reactiviteit en in de plaats daarvan welwillend te cultiveren in ons hart. Het helpt om te verzachten en liefdevolle vriendelijkheid verder te ontwikkelen voor onszelf, vrienden en vriendinnen, leraren en weldoeners, onbekenden en lastige mensen. Dat betekent niet dat we alles goed hoeven te vinden, maar dat we niet vanuit boosheid reageren. Vaak komt onze boodschap dan ook beter over. De oefening richt zich ook op onze eigen criticaster, door metta beoefening kan strengheid naar onszelf verzachten en leren we te zijn die we zijn.
Elke avond wordt een aspect belicht, is er ruimte voor uitwisseling en gezamenlijke oefening. Met metta wordt het makkelijker om ons minder gehaast en ongeduldig te voelen, minder geïrriteerd en kortaf. Het cultiveren van liefdevolle vriendelijkheid ondersteunt ons welbevinden in alle onderdelen van ons leven.

Begeleiding: Sjoerd van der Linden, Riëtte van de Plas, Chris Grijns of Riët Aarsse.

Na afloop is er mogelijkheid voor het beoefenen van dana.

Waar?
De 2-wekelijkse dinsdagavond metta-meditaties zijn in het dharmahuis op de Gelderse Kade te volgen en ook ONLINE bij te wonen.

Kosten: 5 euro.  Na aanmelding ontvang je een zoomlink, je kan ook gewoon komen, wat je wil.

Dayaka’s of weldoeners: Geen kosten, je kan gewoon komen. Als je online wilt deelnemen kan je de informatie gebruiken die naar je emailadres is gestuurd.

AANMELDEN:

Indien je weldoener van AIM wilt worden kun hier klikken voor meer informatie en aanmelden.

Tot ziens in het Dharmahuis of online.

Gegevens

Datum:
08/02/2022
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Dharma House
Geldersekade 47-hs
Amsterdam, 1011 EK
+ Google Maps