Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zondagmiddag: Metta en de Tand van de Boeddha – met Riët Aarsse

04/02/2024 @ 14:00 - 16:30

Mettameditatie geeft ons zoveel, de innerlijke ruimte om welwillend en vriendelijk te zien, voor onszelf en anderen. Metta helpt om egocentrisme op te geven en alle irritatie en ongeduld die daar bij kan horen.

In Sri Lanka is er de Tempel van de Tand van de Boeddha. Honderden mensen verdringen zich om in een avondceremonie een blik te werpen op iets wat onzichtbaar lijkt: een tand van de Boeddha (volgens de overlevering). Het symbool is heel klein, de betekenis is heel groot. Hoe kunnen we dit gebruiken om de mooie innerlijke hartskwaliteit van metta (welwillendheid, vriendelijkheid) te schragen en versterken.

Mijn eigen oefening verdiepte zich enorm toen ik mij een periode ging wijden aan metta beoefening, o.a. bij en met Ayya Viranani. De vipassana leek meer vanzelf te gaan. De meditatie was niet meer hard werken, maar in mijn hartgeest ontstond een ruimte waarin aversie of irritatie zich veel minder liet zien. Ook daarvoor was veel oefening nodig, maar ik denk dat het cruciaal was voor mijn verdieping om me een tijd op metta te gaan richten. Het hart van metta werd een heiligdom, wellicht precies zoals de tempel van de tand van Boeddha.

Wees van harte welkom!

Elke eerste zondagmiddag van de maand verzorgt een leraar van AIM of gastleraar de meditatie en een korte dhammatalk.
Zowel vooraf als na de meditatie is er thee, wat lekkers en gelegenheid om gezellig bij te praten.
Plaats: WG terrein in de Grote Zaal, van 14.00-16.30 uur.

Op deze zondagmiddag zal Riët Aarsse begeleiden.

De zondagmiddagen op het WG terrein worden gecoördineerd door Peter Stravers. En als je vragen aan hem hebt, kun je contact met hem opnemen via info@amsterdaminzichtmeditatie.nl.

Welkom!

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen en de kosten te betalen.
De begeleiding is op basis van dana, een donatie. Dit zal terplekke mogelijk zijn of via een tikkie.
 

Dank je wel.

 

 

Gegevens

Datum:
04/02/2024
Tijd:
14:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

Peter Stravers

Locatie

WG-terrein
Ketelhuisplein 41
Amsterdam, 1054 RD
+ Google Maps