Ecosattva training

De klimaatcrisis is een reële bedreiging voor vele levende wezens, ecosystemen en onze maatschappij als geheel. De feiten onder ogen zien kan behoorlijk overweldigend zijn. Wat kunnen we leren van het boeddhisme wat betreft het omgaan met deze dreiging en onzekerheid? Op welke manier hangt de klimaatcrisis samen met andere crisissen waar we als maatschappij voor staan? En kan je geïnspireerd door het boeddhisme er wat aan doen en hoe dan? Zou de Boeddha als hij nu leefde een klimaatactivist zijn?

Het pad van de Ecosattva gaat over de bevrijding en redding van jezelf en de wereld. Hoe dit te doen vanuit vriendelijkheid, gelijkmoedigheid en wijsheid in plaats van uit boosheid, verlangen en onwetendheid? Deze en andere thema’s verkennen we tijdens de Ecosattva training.

Wil jij ook een Ecosattva worden? Of ben je er al één en op zoek naar verbinding en verdieping? Vanuit Amsterdam Inzicht Meditatie gaat in 2021, net als vorig jaar, een groepje meedoen aan deze training georganiseerd door One Earth Sangha. De training bestaat uit 9 maandelijkse bijeenkomsten op woensdagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur. Elke bijeenkomst zal door een andere deelnemer worden voorbereid. Eén keer per maand is er de mogelijkheid om online samen te komen met de wereldwijde Ecosattva community.

De eerste bijeenkomst is woensdag 13 januari. Tijdens deze bijeenkomst starten we met de training en maken we een planning voor het jaar. Mochten er meer dan 8 deelnemers zijn, dan kunnen we tijdens deze eerste bijeenkomst besluiten de groep in tweeën te splitsen. Deze mogelijke tweede groep kan voor de andere bijeenkomsten kiezen voor een andere vaste avond, dan woensdagavond, om bij elkaar te komen.

De kosten bedragen ongeveer €135 pp. Dit is voor het materiaal en de ondersteuning vanuit One Earth Sangha. Geld mag geen obstakel zijn om deel te nemen. Vandaar dat er de mogelijkheid is om een beurs aan te vragen bij One Earth Sangha.

Aanmelden of info vragen kan door een e-mail te sturen naar: info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Zie voor meer informatie: https://oneearthsangha.org/programs/ecosattva-training-v3/