Ecosattva training

De klimaatcrisis is een reële bedreiging voor vele levende wezens, ecosystemen en onze maatschappij als geheel. De feiten onder ogen zien kan behoorlijk overweldigend zijn. Wat kunnen we leren van het boeddhisme wat betreft het omgaan met deze dreiging en onzekerheid? Op welke manier hangt de klimaatcrisis samen met andere crisissen waar we als maatschappij voor staan? En kan je geïnspireerd door het boeddhisme er wat aan doen en hoe dan? Zou de Boeddha als hij nu leefde een klimaatactivist zijn?

Het pad van de Ecosattva gaat over de bevrijding en redding van jezelf en de wereld. Hoe dit te doen vanuit vriendelijkheid, gelijkmoedigheid en wijsheid in plaats van uit boosheid, verlangen en onwetendheid? Deze en andere thema’s verkennen we tijdens de Ecosattva training.

Wil jij ook een Ecosattva worden? Of ben je er al één en op zoek naar verbinding en verdieping? Vanuit Amsterdam Inzicht Meditatie is er in 2021, net als vorig jaar, een groepje gestart die de Ecosattva training volgt die wordt georganiseerd door One Earth Sangha.

Mocht je hier meer over willen worden dan kan je contact met ons opnemen via: info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Informatie kun je ook vinden op: https://oneearthsangha.org/programs/ecosattva-training-v3/