Verdiepingscursus

In een verdiepingscursus komen theorie en praktijk samen. We mediteren, behandelen een tekst, er is toelichting en we wisselen ervaringen uit. Er zijn verdiepingscursussen geweest over de satipatthana sutta (de vier domeinen van opmerkzaamheid) en over het achtvoudige pad (de middenweg). In de lopende verdiepingscursus worden de vier edele waarheden behandeld, in het bijzonder de eerste edele waarheid waarvan de Boeddha zei ‘die moet begrepen worden’.

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze cursus. Houd de website of de nieuwsbrief in de gaten voor de volgende verdiepingscursus.

Voortgaande verdiepingscursus – de vier edele waarheden

Op het moment dat we gaan mediteren en verder met de dhamma in contact komen, kan het zijn dat veel op zijn plek valt. Soms gaat er een doos van pandora open, en soms dienen antwoorden op onze levensvragen zich aan. In deze doorgaande verdiepingsgroep wordt verder ingegaan op de waarde van inzichtmeditatie. Hierbij is de eerste lering van de Boeddha over de vier edele waarheden de leidraad.

De groep komt 7 keer bij elkaar onder begeleiding van Ria Kea. Stap voor stap diepen we de vier edele waarheden uit aan de hand van onze eigen ervaringen in de meditatie en het dagelijks leven.

Elke bijeenkomst bouwt verder op de vorige bijeenkomst en gaandeweg krijgen we meer zicht op wat de eerste edele waarheid betekent in ons leven en wat bevrijding kan inhouden. We leren gaandeweg om bij ongemak te verblijven, zonder het te veroordelen. Er ontstaat ruimte, begrip en compassie. Voor jezelf en voor anderen. Er wordt gemediteerd en je kan je eigen ervaringen tegen het licht houden en gezamenlijk uitwisselen en inzichten delen. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers.

De bijeenkomsten zijn op woensdagavonden van 19.30 uur – 21.30 uur.

Data: 18 september, 2 en 23 oktober, 6 en 20 november en 4 en 11 december
Kosten: de serie van 7 bijeenkomsten kost 50 euro.
De begeleiding vindt plaats op basis van dana.

De bijeenkomsten vinden plaats in De Pijp, vlakbij het Sarphatipark, 2 minuten lopen vanaf metrostation de Pijp. (Eerste Jan van der Heijdenstraat 112 hs, Amsterdam. Zie ook www.riakea.nl.)

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze cursus. Houd de website of de nieuwsbrief in de gaten voor de volgende verdiepingscursus.