Verdiepingscursus

Een verdiepingscursus is voor mensen met meditatie ervaring. Meestal is het een serie meditatiebijeenkomsten rond een verdiepend thema. We mediteren, behandelen soms een tekst, er is toelichting en we wisselen ervaringen uit. Er zijn vervolgcursussen geweest over de satipatthana sutta (de vier domeinen van opmerkzaamheid), over het achtvoudige pad (de middenweg of ‘het levenspad van oefening, verdieping en bevrijding’), de vier edele waarheden en de verlichtingsfactoren (‘zicht op jezelf’ over de meditatieve kwaliteiten).

Ook is er een cursus voor mensen die de 8-weekse Mindfulnesstraining hebben gedaan en nu op zoek zijn naar een vervolg. Wil je daar meer over weten? Kijk dan op de pagina Van Mindfulness naar Inzichtmeditatie

 

VERDIEPINGSSERIE onder leiding van RIA KEA

Als we een tijdje bezig zijn met mediteren kunnen we dingen tegenkomen die we niet direct kunnen plaatsen, vragen over hebben of waar we wat ondersteuning bij zouden willen. Op dinsdagavond is er een doorgaande verdiepingsgroep onder leiding van Ria Kea. In deze groep ben je van harte welkom om voor een wat langere periode dan een cursus samen met anderen te mediteren. De thema’s die aan bod komen gaan over de kwaliteiten die we ontwikkelen in de meditatie. De onderwerpen waar we het over zullen hebben ontstaan dynamisch in de groep, er wordt uitgewisseld en er is uitleg vanuit de dhamma over het proces van meditatie. Tijdens een bijeenkomst is er zit- en loopmeditatie en soms wat aandachtig bewegen. In deze groep trek je min of meer samen op in de ontdekkingsreis van de meditatie.
Je bent heel welkom om hieraan deel te nemen. Het is verdiepend, inspirerend en ondersteunend. In januari 2022 start een nieuwe serie die tevens een voortzetting is van de groep die al een tijdje samenkomt. Wees welkom! 

Waar? Online – na aanmelding ontvang je een zoomlink

Wanneer? 12 dinsdagavonden: 11 -18 en 25 januari en 1-8-15-22 februari en 1-8-15-22-29 maart. 
Van 19.30 uur – 21.30 uur.

Kosten?
De bijdrage aan de onkosten is laag gehouden, zodat iedereen mee kan doen. Voor het hele kwartaal is het 40 euro. En voor dayaka’s (weldoeners van AIM) wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd voor de gehele serie van 12 keer.
Je kan hier aanmelden: 

De begeleiding door Ria Kea is op basis van donatie (dana is een geweldige praktijk die je oefening wonderbaarlijk kan ondersteunen, onder andere omdat het vele mensen blij kan maken – om zelf te ervaren!). 

Om op de hoogte gehouden te worden over deze activiteit en andere cursussen kun je het beste je op de nieuwsbrief abonneren of regelmatig in de agenda kijken.

Amsterdam InzichtMeditatie
Mediteren in Amsterdam