Vervolggroep

Een vervolggroep is voor mensen met meditatie ervaring. Meestal is het een serie meditatiebijeenkomsten rond een verdiepend thema. We mediteren, behandelen soms een tekst, er is toelichting en we wisselen ervaringen uit. Er zijn vervolgcursussen geweest over de satipatthana sutta (de vier domeinen van opmerkzaamheid), over het achtvoudige pad (de middenweg), de vier edele waarheden en de verlichtingsfactoren (meditatieve kwaliteiten).

Nieuw ONLINE cursus: het ontwikkelen van meditatieve kwaliteiten
Start: 2 februari 2021

In deze cursus ligt het accent op oefening en verdieping van begrip over de meditatieve kwaliteiten. Dit worden ook wel verlichtingsfactoren genoemd. Gaandeweg de meditatie ontwikkelen mindfulness, nieuwsgierigheid, mentale energie, vreugde en de overige factoren zich. Het is van belang om deze te herkennen in onszelf en ze verder te ontwikkelen.
Deze cursus is voor mensen die minimaal een basiscursus vipassanameditatie hebben gevolgd.

De cursus bestaat uit 8 online bijeenkomsten op dinsdagavond. Elke keer van 19.30-21.30 uur. Als je de afgelopen serie hebt meegedaan, ben je van harte uitgenodigd om weer mee te doen. Er is tijdens een bijeenkomst voldoende pauze en beweging. W

Elke keer wordt er een kwaliteit in het licht gezet en verder onderzocht. We bewegen met aandacht, beoefenen de loop en zitmeditatie en er is uitwisseling van ervaringen.
Data: 2 – 9 – 16 – 23 februari en 2 – 9 – 16 – 23  maart 

Begeleider: Ria Kea.
Kosten: 25 euro. 
Begeleiding is op basis van vrijgevigheid. En om dana te oefenen ontvang je een tikkie of rekeningnummer. 

AANMELDEN

Ook is er een cursus voor mensen die de 8-weekse Mindfulnesstraining hebben gedaan en nu op zoek zijn naar een vervolg. Wil je daar meer over weten? Kijk dan op de pagina Van Mindfulness naar Inzichtmeditatie

Amsterdam InzichtMeditatie
Mediteren in Amsterdam