Verdiepingscursus

In een verdiepingscursus komen theorie en praktijk samen. We mediteren, behandelen een tekst, er is toelichting en we wisselen ervaringen uit.

Het edele achtvoudige pad

Deze cursus komt voort uit de verdiepingscursus over de Satipatthana sutta en is open voor iedereen die meer te weten wil komen over hoe het achtvoudige pad in elkaar zit en wat dat voor je eigen leven en beoefening kan betekenen.
Het achtvoudige pad gaat over trainingen met betrekking tot spreken, handelen en levensonderhoud. Over het oefenen van ons hart en onze geest en hoe we daarmee ons inzicht verdiepen en intenties vernieuwen. In het westen ligt veel nadruk op meditatie. Maar er is meer. Meer waar we in kunnen oefenen wat ons helpt op het pad naar vrede, wijsheid en compassie.

In de cursus bespreken we een paar sutta’s, wisselen we uit, oefenen we in het dagelijks leven en wordt de achtergrond vanuit de boeddhistische psychologie toegelicht.
Van harte welkom! 

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en 1 online bijeenkomst.
De data zijn van de eerstvolgende cursus zijn: 28 maart, 4, 11, 18 en 25 april en 2 mei. Er is online(!) een laatste (facultatieve) bijeenkomst op 9 mei.
Kosten:  85 euro. De kosten zijn exclusief dana. Elke bijeenkomst wordt mogelijkheid gegeven dana te beoefenen.
Locatie: Binnenkant 39 (vlakbij CS, Zencentrum). De bijeenkomst op 9 mei is een introductie in online-oefening en is achter je eigen beeldscherm (waar je ook maar bent).
Begeleiding: Riƫt Aarsse en Marjolein Jansen

 Aanmelden

(Wil je overleg? Mail dan even naar ams.insight.med@gmail.com)