Verdiepingscursus

In een verdiepingscursus komen theorie en praktijk samen. We mediteren, behandelen een tekst, er is toelichting en we wisselen ervaringen uit. Er zijn verdiepingscursussen geweest over de satipatthana sutta (de vier domeinen van opmerkzaamheid) en over het achtvoudige pad (de middenweg). De nieuwe cursus gaat over de vier edele waarheden.

Start februari 2020: voortgaande verdiepingscursus – de vier edele waarheden

Inzichtmeditatie – de beoefening van mindfulness – brengt zoals de naam al zegt: inzicht. Hiermee wordt bevrijdend inzicht bedoeld. Met de meditatie leren we zien hoe ons bewustzijn werkt en wat ons helpt om een kalme geest te cultiveren. In deze doorgaande verdiepingsgroep wordt verder ingegaan op de waarde van inzichtmeditatie. Hierbij is de eerste lering van de Boeddha over de vier edele waarheden de leidraad. De vier edele waarden geven in een notendop de ontdekkingen van de Boeddha weer.

De groep komt 6 keer bij elkaar onder begeleiding van Ria Kea. Stap voor stap diepen we de vier edele waarheden uit aan de hand van onze eigen ervaringen in de meditatie en het dagelijks leven.

Gaandeweg krijgen we meer zicht op wat de eerste edele waarheid betekent in ons leven en wat bevrijding kan inhouden. We leren gaandeweg om bij ongemak te verblijven, zonder het te veroordelen. Er ontstaat ruimte, begrip en compassie. Voor jezelf en voor anderen. Er wordt gemediteerd en je kan je eigen ervaringen tegen het licht houden en gezamenlijk uitwisselen en inzichten delen. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers.

De bijeenkomsten zijn op woensdagavonden van 19.30 – 21.30 uur.
Data: 5 en 19 februari, 4 en 18 maart, 1 en 15 april.
Graag alle bijeenkomsten aanwezig zijn!

Kosten: de serie van 6 bijeenkomsten kost 50 euro. De begeleiding vindt plaats op basis van dana.

De bijeenkomsten vinden plaats in De Pijp, Eerste Jan van der Heijdenstraat 112 hs. Dit is vlakbij het Sarphatipark, 2 minuten lopen vanaf metrostation de Pijp. Zie ook www.riakea.nl.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier