Vervolggroep

Een vervolggroep is voor mensen met meditatie ervaring. Meestal is het een serie meditatiebijeenkomsten rond een verdiepend thema. We mediteren, behandelen soms een tekst, er is toelichting en we wisselen ervaringen uit. Er zijn vervolgcursussen geweest over de satipatthana sutta (de vier domeinen van opmerkzaamheid), over het achtvoudige pad (de middenweg), de vier edele waarheden en de verlichtingsfactoren (meditatieve kwaliteiten).

Ook is er een cursus voor mensen die de 8-weekse Mindfulnesstraining hebben gedaan en nu op zoek zijn naar een vervolg. Wil je daar meer over weten? Kijk dan op de pagina Van Mindfulness naar Inzichtmeditatie

Verdiepingsserie olv Ria Kea.

“Samen beoefenen – samen leren”:samen mediteren voor ieder die zijn/haar meditatie wil verdiepen. We mediteren in een vaste groep zodat we elkaar leren kennen, van elkaar kunnen leren en inspireren. In deze serie op dinsdagavond geven we aandacht aan de  kwaliteiten die we ontwikkelen als we mediteren. Hoe kun je deze kwaliteiten versterken en hoe breng je ze in balans zodat inzicht en mededogen en vrede groeien? 
Deze oefenavonden zijn geen cursus. We komen 8 keer bij elkaar om inzichtmeditatie te beoefenen. Elke avond geven we aandacht aan een bepaald aspect van onze meditatie. 

Programma
We oefenen: yoga, loop- en zitmeditatie en er is een dhammatalkje en Q&A en uitwisseling. Van dit schema kan afgeweken worden.

Voor wie: voor mensen met enige meditatie ervaring en die dit verder willen verdiepen.
Waar? Online via zoom 
Wanneer? 16, 23, 30 november, 7, 14, 21, 28 december
Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur.

Kosten: Deelname kost 25 euro, tenzij je lid bent van AIM, dan is er 40% korting en betaal je 15 euro. Voor informatie over het lidmaatschap en lid worden kun je hier klikken. 

Dana: de bijeenkomsten zijn op basis van dana (vrijgevigheid)

Begeleiding: Ria Kea

Aanmelden: zie de agenda

Na aanmelding ontvang je via de mail een zoomlink die voor alle bijeenkomsten te gebruiken is. 

Om op de hoogte gehouden te worden over andere cursussen kun je het beste je op de nieuwsbrief abonneren of regelmatig in de agenda kijken.

Amsterdam InzichtMeditatie
Mediteren in Amsterdam