Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Introductiecursus Insight Dialogue – 6x live!

24/04/2023 @ 19:45 - 21:45

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Wees van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een nieuwe introductiecursus Insight Dialogue in Amsterdam Oud West!

Insight Dialogue is een vorm van meditatie-in-interactie. We mediteren ‘hardop’. Bij Insight Dialogue ontstaat de kalmte en het inzicht, die we ook kennen van individuele meditatie, in het contact met anderen. Door te mediteren terwijl we in interactie zijn met anderen wordt het makkelijker om opmerkzaam te zijn in het leven van alledag. Met ID cultiveren we meditatieve kwaliteiten, ontwikkelen we relationele kwaliteiten en verkennen we gezamenlijk onderwerpen uit de lessen van de Boeddha (Dhamma). Deze drie kernelementen vormen samen met zes richtlijnen of meditatie instructies de inhoud van het introductieprogramma. De richtlijnen van ID gaan over pauzeren, ontspannen, openen, afstemmen op verandering, aandachtig luisteren en waarachtig spreken.

De oefening wordt stapsgewijs opgebouwd, zodat het voor iedereen veilig en ontspannen kan zijn. De oefening wordt vaak als verrassend ervaren. Dat horen we van mensen die heel makkelijk praten en minder makkelijk luisteren (volgens henzelf) en ook van mensen die juist makkelijk luisteren en wat minder makkelijk het woord nemen. Meer informatie over Insight Dialogue kan je hier vinden.
Wees van harte welkom!

Voor wie: Deze cursus is voor iedereen met enige meditatie-ervaring (bijvoorbeeld mindfulness, inzichtmeditatie of dzochzen of iets anders). Ook voor ieder die al ervaring heeft met ID kan deze cursus interessant zijn, omdat de oefening ons steeds opnieuw iets nieuws brengt, mooie contacten geeft en het gezamenlijk oefenen in een veld van aandacht een mooie activiteit is.

Data van de 6 bijeenkomsten: 17 april, 24 april, 8 mei, 22 mei, 5 en 19 juni. Het is erg belangrijk om bij de eerste bijeenkomst aanwezig te zijn, omdat het fundament voor de volgende bijeenkomsten wordt gelegd. Mocht je al weten dat je 17 april niet kan, dan kun je beter aan een volgende cursus meedoen, of bij twijfel even contact opnemen met Riët, info@amsterdaminzichtmeditatie.nl.

Tijd: 19.45 uur – 21.45 uur, elke bijeenkomst duurt 2 uur.

Plaats: Ketelhuisplein 41, 1054 RD Amsterdam – Hoek Anna Spenglerstraat – (Amsterdam Oud-West, aanbellen bij Spiegelzaal).

Begeleiders: Femke Kok en Riët Aarsse 

Kosten: De cursus kost 75,- euro. Dit betreft de vaste kosten. De begeleiders bieden dit aan vanuit dana, een bijdrage aan hen kan tijdens of na de cursus worden gegeven.

Aanmelden:

Na aanmelding en betaling ontvang je een bevestigingsmail.
Dank en tot ziens!

Gegevens

Datum:
24/04/2023
Tijd:
19:45 - 21:45
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

WG-terrein
Ketelhuisplein 41
Amsterdam, 1054 RD
+ Google Maps