Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maandelijkse zondagmiddagmeditatie

02/10/2022 @ 15:00 - 17:00

Iedere eerste zondag van de maand samen mediteren op het WG-terrein. Er is tijd om samen te mediteren en uit te wisselen en er is een korte inleiding over het onderwerp van deze middag. Wees welkom.

Zondag 2 oktober Thema: aandacht.

De kern van inzichtmeditatie is gelegen in het oefenen van aandacht, of opmerkzaamheid.

Deze zondagmiddag gaan we met frisse blik onderzoeken wat deze ‘aandachtsoefening’ voor ons kan betekenen.

De Boeddha nodigde  ons al eeuwen geleden uit om met aandacht door het leven te gaan. En gaf ons mee:  “ De viervoudige training van aandacht is de enige manier om verlichting te bereiken!”.

Deze middag gaan we aan de hand van de Satipathana Sutta oefenen met een specifieke vorm van aandachtig zijn: hoe is het om telkens weer, van moment tot moment met aandacht de verschijnselen in dit moment aan te raken, te omarmen?  Kunnen we de vier grondslagen van opmerkzaamheid herkennen in onze meditatie: het lichaam,  gevoelens, het denken en de dhamma’s?

Hoe verstaan we het begrip sati ? Valt dat in je ervaring samen met het woord ‘mindfulness’ ?  Wat wil het zeggen dat in de Sutta teksten Sati vaak in een adem wordt genoemd met Sampajjana: helder begrip?

Welkom! We gaan oefenen met zit meditatie, loop meditatie en ligmeditatie. En verkennen de directe ervaring ervan in het licht van ‘aandacht’.

Waar?
De maandelijkse zondagmiddag mediatie is op het WG-Terrein, Amsterdam Oud-West, Ketelhuisplein 41, 1054 RD Amsterdam  – Hoek Anna Spenglerstraat – (Aanbellen bij grote zaal).

Kosten: 5 euro. Na afloop is er mogelijkheid voor het beoefenen van dana.

Aanmelden:

Gegevens

Datum:
02/10/2022
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Peter Stravers

Locatie

WG-terrein
Ketelhuisplein 41
Amsterdam, 1054 RD
+ Google Maps