Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Introductiecursus Insight Dialogue – 2 zondagen

22 september @ 10:00 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Een introductiecursus Insight Dialogue op twee zondagen en begeleid door het Amsterdamse Insight Dialogue facilitator team.

Insight Dialogue is meditatie-in-interactie.  Door te mediteren terwijl we in interactie zijn met anderen wordt het makkelijker om opmerkzaam te zijn in het leven van alledag. Met ID cultiveren we meditatieve kwaliteiten, ontwikkelen we relationele kwaliteiten verder en verkennen we gezamenlijk onderwerpen uit de lessen van de Boeddha (Dhamma). Deze drie kernelementen vormen samen met zes richtlijnen of meditatie instructies de inhoud van het introductieprogramma. De richtlijnen van ID gaan over pauzeren, ontspannen, openen, afstemmen op verandering, aandachtig luisteren en waarachtig spreken.

De oefening wordt stapsgewijs opgebouwd, zodat het voor iedereen veilig en ontspannen kan zijn. De oefening wordt vaak als verrassend ervaren. Dat horen we van mensen die heel makkelijk praten en minder makkelijk luisteren (volgens henzelf) en ook van mensen die juist makkelijk luisteren en wat minder makkelijk het woord nemen. Meer informatie over Insight Dialogue kan je hier vinden.
Wees van harte welkom!

Voor wie: Deze cursus is voor iedereen met enige meditatie-ervaring (bijvoorbeeld mindfulness, inzichtmeditatie of dzochzen of iets anders). Ook is iedereen die al ervaring heeft met ID van harte welkom.  Net als met ‘solo’ meditatie, geeft ook Insight Dialogue steeds weer nieuwe inzichten, we raken niet gauw uitgeleerd over onszelf en onszelf in relatie.

Het is voor iedereen die nieuwsgierig is om te ervaren wat deze oefening (verder) kan brengen.

Data van de 6 bijeenkomsten – 22 en 29 september. Bij twijfel of deze cursus passend voor je is, kan je contact opnemen met Riët, info@amsterdaminzichtmeditatie.nl.

Tijd: 10.00-16.00. (koffie/thee om 9.30 uur).

Plaats: Kerkstraat 441 (Tai Chi centrum)  Spiegelzaal).

Begeleiders: Femke Kok, Arne van Huis, Sjoerd van der Linden en Riët Aarsse 

Wij zijn het Insight Dialogue begeleidersteam van Amsterdam. We vinden het superleuk om deze cursus gezamenlijk te geven. Het is mooi om af te stemmen en gezamenlijk te verdiepen en de deelnemers horen verschillende stemmen in de begeleiding. Die variatie is levendig en het biedt ook ID over gaat: relationele meditatie.

Kosten: De cursus kost 75,- euro. Dit betreft de vaste kosten. De begeleiding is op basis van dana.

Aanmelden:

Na aanmelding en betaling ontvang je een bevestigingsmail.
Graag tot ziens!

Gegevens

Datum:
22 september
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Kerkstraat 441 (School of T’ai Chi Chuan)
Amsterdam, 1017 HZ Nederland + Google Maps