Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tonglen – Online!

01/02/2022 @ 20:00 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Tonglen, is een Tibetaans boeddhistisch vorm van liefdevolle vriendelijkheidsmeditatie. Met Tonglen doen we iets wat we niet zo gewend zijn, daarom soms lastig is maar vaak heel krachtig!

Tonglen laat ons ontdekken dat we niet hoeven vast te zitten in dingen. Het nodigt je uit datgene wat je dwarszit in te ademen waardoor je een nieuwe openheid en compassie voor jezelf en anderen ontwikkelt. Dan adem je naar de plaats van pijn of ongemak het tegenovergestelde uit, zoals sympathie, ontspanning, ruimtelijkheid. 

Dat klinkt wellicht theoretisch, maar het wordt stap voor stap opgebouwd en op deze manier cultiveer je vriendelijkheid naar jezelf en anderen met als resultaat dat fixatie en vastgeplakt zitten zich oplost, waardoor je meer ontspanning en geluksgevoelens ervaart. Deze oefening brengt positieve verrassingen horen we vaak!  

Begeleiding: Riëtte van de Plas 

Of door Elke 2 weken op dinsdagavond. De komende keren zal de tonglen alleen online zijn.

Kosten en aanmelden:

De kosten zijn 5 euro per keer. Je kan je hier onder inschrijven, na inschrijven ontvang je voor online deelname de zoomlink. Als je langskomt, kan je ook cash betalen.

Voor weldoeners (dayaka) zijn er geen kosten, je kan gewoon langskomen of inloggen via de infopagina die je hebt ontvangen.

De begeleiding is op basis van dana.

Welkom! Je kan je hier aanmelden!

 

Gegevens

Datum:
01/02/2022
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Amsterdam Inzichtmeditatie
E-mail
info@amsterdaminzichtmeditatie.nl

Locatie

Dharma House
Geldersekade 47-hs
Amsterdam, 1011 EK
+ Google Maps